Brezilya Devlet Baskani Bolsonaro, Hastaneden Taburcu Oldu

Saglik sorunlari nedeniyle geçtigimiz günlerde hastaneye kaldirilan Brezilya Devlet Baskani Jair Bolsonaro’nun taburcu edildigi bildirildi.

Brezilya Devlet Baskani Jair Bolsonaro, kronik hiçkirik rahatsizligi nedeniyle 14 Temmuz’da baskent Brasilia’daki askeri hastaneye kaldirilmis, ardindan 15 Temmuz’da Sao Paulo’daki Vila Nova Star Hastanesi’ne sevk edilmisti. Bolsonaro’nun tedavisinin ardindan taburcu edildigi bildirilerek, hastaneden dogruca Congonhas Havaalanina gittigi ve oradan baskent Braslia’ya geçecegi aktarildi.

Hastane tarafindan yapilan açiklamada, “Devlet Baskani Jair Bolsonaro, bugün Rede D’Or’daki Vila Nova Star Hastanesinden taburcu edildi. 14 Temmuz Çarsamba gününden bu yana bagirsak tikanmasi nedeniyle tedavi görüyordu. Yardimci saglik ekibi, baskanin saglik durumunu yakindan takip etmeye devam edecek” denildi.

Bolsonaro’nun sahsi doktoru Antônio Luiz Macedo ise, Bolsonaro’nun sindirim sistemi düzenli çalistigi ifade etti.

Bolsonaro’nun tek yapmasi gerekenin çalisma rutinine sakince geri dönmek oldugunu aktaran Macedo, Devlet Baskani Bolsonaro’nun hobilerinden biri olan motosiklete ise binmesin yasak oldugunu açikladi.



“Hastalik panigi insanlari öldürüyor”

Taburcu edilmesinin ardindan açiklamaya yapan Bolsonaro, Covid-19 salginin deginerek, pandemiyi abartan bir grubun insanlari panige sürükledigini iddia etti. Nüfusun büyük bir bölümünde hastaligin bu yüzden agirlastigini aktaran Bolsonaro, “Hastalik panigi insanlari öldürüyor” dedi.



“Milyonlarca insanin isini elinden aldilar”

Bolsonaro, salgin neden ile kisitlama uygulanan eyaletlerin ve belediyelerin valileri ile belediye baskanlarina tepki göstererek, ”Milyonlarca insanin isini elinden aldilar. Insanlarin manevi siginak aradiklari kiliselere gitme hakkini bile yok saydilar. Bunun hastaligi agirlastirmadigini kim söyleyebilir? Hangi doktor hayir der? Protokole göre evde oturmak ve sadece nefes darligi hissettiginizde hastaneye gitmek ne demek” dedi.



Gazetecilere tepki

Gazetecileri gerçek olmayan bilgileri yaymaklar suçlayan Bolsonaro, ”Siz basinda genellikle bizim yapmadigimizi yayinliyorsunuz. Bir kez daha devlet baskanligini ülke için yaptiginin tam tersini yayinliyorsunuz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA