GÜNDEM / 17 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, AK Parti Erzurum Genisletilmis Il Danisma Toplantisina katilacak, Erzurum Sehir Hastanesi, Il Emniyet Müdürlügü hizmet binasi, canli hayvan pazari ile yapimi tamamlanan diger projelerin açilis törenine istirak edecek.

(Erzurum/14.00/16.00) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Rize'deki sel ve heyelan bölgesinde incelemelerde bulunacak.

(Rize) (Fotografli-Görüntülü)

2- TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye iliskin düzenlemeler içeren Bazi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi üzerindeki görüsmeler devam edecek.

(Fotografli)

3- AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ömer Ileri, Belediye Baskanligini, Merkez Balveren Beldesini, Valiligi, esnafi, Il Baskanligini ziyaret edecek, Gençlik Bulusmasi programina katilacak.

(Sirnak/13.45-19.30) (Fotografli-Görüntülü)

EKONOMI

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Su Ürünleri Isleme Soklama ve Depolama Tesisi Temel Atma Töreni ile Keten Müzesi Projesi Imza Töreni ve SATEM Biyokütle Enerji Santrali Açilis Töreni'ne katilacak, çesitli ziyaretlerde bulunacak.

(Sinop/11.00/13.30/14.30) (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

2- İçel'in Aydincik, Hatay'in Hassa ilçelerindeki orman yanginlariyla ilgili gelismeler izleniyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Motosiklette Avrupa Akrobasi Sampiyonasi, Afyonkarahisar'da baslayacak.

(Afyonkarahisar/12.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- FIBA 20 Yas Alti Kadinlar Avrupa Challenger Turnuvasi C Grubu maçlari Konya'da sürecek. 20 Yas Alti Kadin Milli Basketbol Takimi, turnuvada dördüncü maçinda Portekiz'le karsilasacak.

(Konya/18.00) (Fotografli)

3- Fransa Bisiklet Turu'nun 20. etabi Libourne - Saint-Emilion (30,8 kilometre) arasinda kosulacak.

4- Formula 1 Dünya Sampiyonasi'nin 10. ayagi Büyük Britanya Grand Prix'sinde sprint siralama mücadelesi yapilacak.

(Northamptonshire/18.30)

5- 16 Yas Alti Kiz Voleybol Milli Takimi, CEV Avrupa Sampiyonasi yari finalinde Italya ile karsilasacak.

(Nyiregyhaza/19.00)

ÖZEL HABER

1- Marmara Denizi'ndeki durum uzaydan görüntülendi

- ITÜ Uydu Haberlesme ve Uzaktan Algilama Uygulama ve Arastirma Merkezi (UHUZAM) tarafindan uzaydan alinan görüntü kayitlariyla Marmara Denizi'nde müsilajin son durumu tespit edildi

- Görüntülerde Çevre ve Sehircilik Bakanliginin "Marmara Denizi Eylem Plani" kapsaminda baslattigi müsilaj temizleme seferberliginin yüzeyde basarili sonuç verdigi belirlendi

- UHUZAM Müdürü Prof. Dr. Mustafa Yanalak:

- "Marmara Bölgesi'nde uydu görüntülerinde müsilaji bugün itibariyle su yüzeyinde görmüyoruz. Önceki dönemlerde müsilaj daha çok Istanbul'da Anadolu Yakasi'nin kiyi alanlari ve Adalar civari, Kapidag Yarimadasi, Izmit ve Gemlik Körfezlerinde yogunlasmis durumdaydi"

(Hikmet Faruk Baser/Istanbul)

2- Tarimda su, ilaç tasarrufu saglamak ve verimliligi artirmak için ZIHA filolari olusturulacak

- Tarim Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz:

- "15 ilde 20 farkli ürün üzerinde ZIHA'larla (zirai insansiz hava araci) deneme çalismalari yürütülüyor. Deneme çalismalarinin sonucunda ürün bazli olarak aldigimiz sonuçlar sonrasinda illerimizde ZIHA filolarini insallah olusturacagiz"

- "Vatandaslarimiz gelip bizden ilaçlama zamani randevu alacak. Ekiplerimiz gidecek, çok kisa zamanda ilaçlamasini yapacaklar"

(Ilyas Gün/Samsun)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA