Ali Gürbüz'den Bir Haftada Ikinci Baspehlivanlik

Kocaeli Kartepe Belediyesi ev sahipliginde gerçeklestirilen 15. Geleneksel Hergeleci Ibrahim Yagli Güresleri’nde Ali Gürbüz rakibi Faruk Akkoyun’u yenerek, baspehlivan oldu.

Ali Gürbüz'den Bir Haftada Ikinci Baspehlivanlik
Hergeleci Ibrahim Er Meydani’nda düzenlenen güreslere Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes, Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü, Il Emniyet Müdürü Veysal Tipioglu, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Baskani Murat Aydin, belediye baskan yardimcilari, muhtarlar ve güres severler katildi.

Güresler öncesi merhum Hergeleci Ibrahim’in kabrini ziyaret eden Baskan Kocaman, "1914 yili Baspehlivanimiz, çobanbagi oyununun mucidi Pehlivanlar Ustasi Hergeleci Ibrahim’i mezari basinda andik. Mekani cennet ruhu sad olsun" dedi.



Kiyasiya mücadele

Edirne Kirkpinar Yagli Güresleri’nden sonrasindaki ilk güres organizasyonu olan Geleneksel Hergeleci Ibrahim Yagli Güresleri’ne 35 baspehlivan ve 400’ü askin güresçi katilarak er meydaninda kol bagladi. 13 kategoride gerçeklestirilen güreslerde birbirinden iddiali güresçiler kiran kirana mücadele etti.

"Hergeleci Ibrahim’in kendisine öz stili vardi"

Kirkpinar baspehlivanlarinin er meydaninda olduguna dikkat çeken Baskan Kocaman, "Bizim Kartepe’mize deger katan ecdadimiz bizler için çok önemlidir. Hergeleci Ibrahim Kirkpinar’da güresçilerin hocalik yapmistir. Bu yarismalar her zaman devam edecektir. Hergeleci Ibrahim 1917 yilinda vefat etti. Kendisine öz stili vardi. Adinin yasatilmasi bizim için çok önemlidir. Yillarca basketbol oynadim. Sporu her zaman hayatimizda tutmaliyiz. Sporla ilgilenen gencimiz topluma çok faydali olacaktir. Kartepe’mizde birçok spor dalinda gençlerimiz vardir. Yatirimlarimiz bu yönde devam etmektedir. Gençlerimize yönelik yatirimlarimiz ilçemiz genelinde devam etmektedir" ifadelerini kullandi.

Ali Gürbüz baspehlivan oldu

Kiyasi mücadele sonrasinda Kirkpinar Yagli Güreslerinde Baspehlivani finalde Faruk Akkoyun ile mücadele etti. Kiyasi bir mücadelenin yasandigi güreslerde Gürbüz baspehlivan oldu.
Kaynak: İHA