Tasova'da 15 Temmuz Programi Coskuyla Gerçeklesti

Amasya’nin Tasova ilçesinde ’15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programi’ kapsaminda Tasova Sehir Meydani’nda çesitli etkinlikler düzenlendi.

Tasova'da 15 Temmuz Programi Coskuyla Gerçeklesti
Sehitlik ziyareti ile baslayan ve gün içinde çesitli etkinlikler devam eden program, Tasova Belediyesi önündeki bayraga saygi yürüyüsü ile devam etti. Programda ilk olarak saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsi okundu. Sehitler için Kuran-i Kerim tilaveti sonrasinda dualar edildi.

Programin açilis konusmasini yapan Tasova Belediye Baskani Bayram Öztürk, 15 Temmuz gecesinin sadece bir kalkisma degil, bir isgal gecesi olabilecegini söyledi.

Bu kalkismadan ders çikartilmasi gerektigine deginen Baskan Öztürk, “Bu is tarihteki 5 yil önceki bir olayin basariyla bastirilmasinin kutlanmasi gecesi degil, bundan çok ders almamiz lazim. Gelecegimiz de bu noktaya çok yakindan bagli. Ülkemizin su anda karsilastigi durum da buna çok yakindan bagli. Iyi analiz etmemiz lazim. Vicdanli ve temiz kalpli olabiliriz ama Türk milletinin bir sabri oldugunu herkesin bilmesi lazim. Sadece içeridekiler degil, disaridakilerin de bunu bilmesi lazim. Onun için bizim her daim teyakkuz içerisinde olmamiz gerekiyor. Erdemli, cesur bir sekilde delikanlica bu çalismalarin içinde bulunmamiz lazim. Bizimle birlikte ayni topraklarda yasiyorlardi. Ama baskalarinin kilicini çekip üzerimize öyle yürüyorlardi. Ama bu millet 15 Temmuz 2016’da bunlara verilmesi gereken dersi verdi. Meydanlara çikarak Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde bunlar gerekli cevabi aldilar.” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan programda ayrica Sanatçi Orhan Türkoglu da sahne aldi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in canli yayin konusmasi izlendi. Protokol üyeleri ve vatandaslarin katilim sagladigi programda 15 Temmuz videolari esliginde temsili nöbet tutuldu.
Kaynak: İHA