Kozan 15 Temmuz'da Tek Yürek

Adana’nin Kozan ilçesinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsaminda Kozanlilar ilçe protokolü ve 15 Temmuz Gazisi Oguzhan Konuralp ile birlikte mehter takimi ile birlikte yürüyüs düzenledi.

Kozan 15 Temmuz'da Tek Yürek


Kozan’da 15 Temmuz gecesinin 5. yil dönümü kapsaminda düzenlenen etkinliklere yüzlerce vatandas Türk bayraklari ile katildi.

Göç yolunda baslayan Türk bayagi açan gençler ve ilçe protokolünün katildigi yürüyüs Türk Büyükleri Meydani’nda son buldu. 320 hatim indirildigi ve dualar okunan gecede Kozan Halk Egitim Merkezi halk danslari ekibi zeybek oyunu ile katilim saglarken mehter takimi marslar ile geceye eslik etti. Anaokulu ögrencisinin Bayrak siirini okudugu gecede 15 Temmuz hain darbe girisiminde yasananlar sine vizyona yansitildi.

Havai fisek gösterimi, halk sanatçisi konseri, Türkiye Gençlik Vakfi ve Kozan Ülkü Ocaklarinin dostluk maçinin oynandigi gecede Türk bayraklari ve dualar ile sehitler yad edilerek, demokrasiye sahip çikildi. Etkinlige Kozan Kaymakami Safak Gürçam, Kozan Cumhuriyet Bassavcisi Yunus Firat, Ilçe Jandarma Komutani Nuh Anacik, Kozan Ilçe Emniyet Müdürvekili Ibrahim Güvenç, 15 Temmuz gazisi Oguzhan Konuralp, Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan, AK Parti, MHP, CHP, Saadet, Gelecek, Deva Partisi ilçe temsilcileri, Ilçe Saglik Müdürü Dr. Ilker Telli ve yüzlerce vatandas katildi.

Ilçede camilerden 00.13’de salalar okunurken sabaha kadar demokrasi nöbeti tutulacak.
Kaynak: İHA