Igdir'da 15 Temmuz Coskuyla Kutlandi

Igdir’da 15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla düzenlenen tören coskuyla kutlandi.

Igdir'da 15 Temmuz Coskuyla Kutlandi


Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) tarafindan 15 Temmuz 2016 yilinda hain darbe girisiminin 5’inci yilinda Igdir Valiligi koordinesinde bir dizi etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen program Valilik Yolunda Mehter Takimi esliginde yapilan demokrasi yürüyüsüyle basladi.

Yürüyüs Igdir Valiligi önüne kadar sürdü. Program saygi durusunun ardindan okunan Istiklal Marsi, Kuran-i Kerim tilaveti ve dualarla devam etti. Mehteran Takimi’nin gösterisinin ardindan protokol üyeleri ile yüzlerce vatandasin katildigi törende Igdir Valisi ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Engin Sariibrahim konusma yapti. Vali Sariibrahim’in konusmasinin akabinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in hitabi canli olarak yayinlandi.

‘FETÖ terör örgütüne karsi kahraman milletimiz geregini fazlasiyla yapmistir’

Programda Arif Nihat Asya’nin Dua siirini okuyan Igdir Valisi ve Belediye Baskan Vekili Hüseyin Engin Sariibrahim, “Devletimizin bekasina, milletimizin birligine, beraberligine, huzuruna, istiklaline, istikbaline, seçilmis iradesine Fetullahçi terör örgütünün 15 Temmuz 2016’daki ihanet girisiminin 5’inci yil dönümündeyiz. Bu vesileyle vatani, bayragi ve milleti için her seyden önemli canindan aziz bildigi degerleri için vatan topragina düsen tüm sehitlerimize cenabi haktan rahmet diliyor, bu kutlu yolda gazi olmus bütün kardeslerimi saygiyla, sevgiyle yad ediyor bugün bu toplantiya gelen Igdirli hemserilerimizi saygiyla selamliyorum. Kiymetli misafirler! Aziz Türk milleti, 15 Temmuz gecesi tipki Çanakkale’de, Milli Mücadelede ve Kibris’ta oldugu gibi gencinden yaslisina, kadinindan erkegine tüm fertleriyle Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde tek yürek tek bilek olarak bu hain kalkismaya geçit vermemis onurlu dik bir durus sergilemistir. Milli Mücadele dönemindeki Nene Hatun’u Sütçü Imam’i, Hasan Tahsin gibi kahramanlari bagrindan çikaran aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi de darbecilere karsi dik durusuyla ilk kursunu sikan Ömer Halisdemir’i, hemserilerimiz Bülent Aydin’i ve Bülent Yurtseven’i de yine aziz bagrindan çikarmistir. Vatani ve ay yildizli bayragi ugruna canini ortaya koyarak seçilmis iradesine, demokrasiye ve bagimsizligina el uzatmak isteyen emperyalist isbirlikçi FETÖ terör örgütüne karsi kahraman milletimiz geregini fazlasiyla yapmistir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle basta Cumhuriyetimizin valisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaslari olmak üzere bütün sehitlerimizi saygi, rahmet ve minnetle aniyorum.” dedi.

Kaynak: İHA