Baskale'de Sel Felaketi

Van’in Baskale ilçesinde etkili olan dolu ve saganak nedeniyle meydana gelen sel felaketi sonucu küçükbas hayvanlar telef olurken, Van-Hakkâri yolunda olusan heyelan nedeniyle mahsur kalan 2 kisi kurtarildi.

Baskale'de Sel Felaketi
Baskale ilçesinde etkili olan dolu ve saganak, sele neden oldu. Ilçe merkezi ve bagli kirsal mahallelerde bir saat içerisinde etkili olan dolu ve saganagin neden oldugu sel sonucu küçükbas hayvanlar suya kapilirken, yolda heyelan olustu. Ilçeye bagli birçok kirsal mahallede evleri su basarken, Van-Hakkari karayolunda ise sürücüler zor anlar yasadi.

Aksam saatlerinde etkisini artiran yagmurla birlikte Van-Baskale karayolunun Beblesin Karakolu mevkiinde meydana gelen heyelandan dolayi kapali kasa kamyonet içerisinde 2 kisi mahsur kaldi. Ihbar üzerine bölgeye jandarma, Van Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Bakanligina bagli Baskale Grup Amirligi ve Baskale Belediyesi ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafindan yürütülen titiz çalisma sonucu 2 kisi mahsur kaldiklari yerden kurtarilarak saglik ekiplerine teslim edildi. Heyelandan dolayi kapanan Van-Hakkari karayolu ise Karayollari 11. Bölge Müdürlügü ve Baskale Belediyesi ekiplerinin çalismalari sonucu tekrar trafige açildi.

Baskale Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Asim Solak da sel bölgesine giderek yetkilerden bilgi aldi.
Kaynak: İHA