Van'da 15 Temmuz Etkinligi

Van’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, çesitli etkinliklerle kutlandi.

Van'da 15 Temmuz Etkinligi


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir araya gelen yüzlerce vatandas, Hal Kavsagi’ndan Besyol Meydani’na kadar yürüdü. Burada saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan program, Kur’an-i Kerim tilaveti ve dua ile basladi.

Siirlerin okundugu gecede konusan Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, 5 yil önce milletin iradesine el koymaya kalkan terör örgütü FETÖ, amacina ulasamamis, yüce milletin tek yürek olarak bu hain darbe girisimine karsi geldigini söyledi.

Vali Bilmez, “O karanlik gecede, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla Aziz Milletimiz, yüreginde vatan sevgisi, elinde sanli bayragimizla demokrasimize sahip çikacagini tüm dünyaya bir kez daha göstermistir. Bu aksam da, 15 Temmuz’un yildönümünde yine birlik ve beraberlik içinde yüregimizde iman, ellerimizde bayragimiz ve vatan sevgisiyle hainlere karsi demokrasimizin ve milli irademizin yaninda oldugumuzu alanlarda haykiriyoruz. 15 Temmuz gecesinde oldugu gibi bundan sonrada bu millet; anayasa ve demokrasimizi askiya almak isteyen ser odaklarina ve onlara usaklik eden hainlere asla firsat vermeyecek, tüm düsmanca saldirilara her zaman ayni iman gücü ve vatan sevgisiyle karsi koyacaktir” dedi.



" Sehitlere Allah’tan rahmet diliyorum”

"15 Temmuz darbe girisiminde ve Van’da meydana gelen uçak kazasinda kaybettigimiz sehitlere Allah’tan rahmet diliyorum" diyen Vali Bilmez, “15 Temmuz sehitlerimiz olmak üzere, geçen sene uçak kazasinda kaybettigimiz sehitlerimizi ve bütün sehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize sükranlarimi sunuyorum. Ayrica 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarimiza emek veren ve eslik eden degerli protokol üyelerine, sehit ailelerimize, gazilerimize, kamu kurumlarimizin temsilcisi ve çalisanlarina, STK ve meslek odalarimizin temsilcileri ve üyelerine, siyasi parti temsilcilerine, basin mensuplarimiza, tüm vatandaslarimiza ve organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.



Ak Parti Van Milletvekili Irfan Kartal ise bugüne kadar 3 darbe gördügünü ifade ederek 15 Temmuz darbe girisiminin geçmisteki darbelerden farkli oldugunu dile getirdi. Tek ruh ve tek bayrak anlayisiyla darbeyi milletin geri püskürttügünün söyleyen Kartal, milletin bu tür darbe girisimlerine firsat vermeyecegini belirtti.



15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik kapsaminda yapilan etkinliklere Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Van Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Vali Yardimcilari, ilçe kaymakamlari, AK Parti Van Milletvekili Irfan Kartal, Yüzüncü Yil Üniversitesi Rektörü Hamdullah Sevli, Il Müftüsü Ömer Keskin, Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Gençlik Spor Il Müdürü Nevzat Inanç, kurum ve kurulus amirlerinin yani sira STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA