Sehit Aileleri Ve Gaziler Unutulmadi
DÜZCE – 15 Temmuz Sehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla Düzce Valiligi tarafindan düzenlenen yemekte sehit aileleri ve gaziler bir araya geldi. Duygu selinin yasandigi gecede konusan 15 Temmuz Sehidi Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’in babasi Ramazan Baysan “Artik milletimiz uyanik olsun, her olusuma inanmasinlar” dedi.

Yemekte sehitler için dualar edildi, duygu seli yasandi.
Yemegin ardindan açiklama yapan Düzce Valisi Cevdet Atay, “Bu aksam ilimizdeki tüm sehit yakinlarimiz basta 15 Temmuz sehidimizin anne ve babasi ve gazilerimiz diger sehitlerimizin çok kiymetli aileleri gazilerimiz ve onlarin çok kiymetli yakinlariyla beraber olduk. Duygu seli yasadik. Çocuklarimiz, annelerimiz, teyzelerimiz Onlarin gözündeki yasi gördüm. Çok duygulandim. Allah hainlere firsat vermesin. Allah sehitlerimizin mekânlarini cennet eylesin. Geride kalan emanetleri bizim emanetlerimiz. Onlar, basimizin üstündeki, degerli insanlar. Her daim onlarin yaninda oldugumuzu her daim söylüyoruz. Bugün bir araya gelmek için yemek bir bahaneydi. Biz onlarla her zaman birlikteyiz” dedi.
“15 Temmuzu unutturmayacagiz”
15 Temmuz gecesi Istanbul Büyüksehir Belediyesi önünde ayagindan vurularak gazi olan Bülent Baki, “15 Temmuz’u unutmadik, unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Devlet büyüklerimizin de destekleriyle o gecede yasananlarini unutmayacagiz” dedi.
“Milletimiz uyanik olsun ve zararli olusumlara izin vermesin”
15 Temmuz Sehidi Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’in babasi Ramazan Baysan ise “O hain kalkismanin 5. yili, çok agir geçen bir 5 yil. Ben istiyorum ki insanimiz biraz daha uyanik olsun. Her seye kanmasin. Daha dikkatli olsun. Saf insanlarimizi kandirarak bizleri bu hale getirdiler. Bunlardan zarar gelmez dedik ama Cumhuriyet tarihinde en büyük kötülügü onlar yaptilar bu ülkeye. Diliyorum ki bir daha böyle seyler olmasin” ifadelerinde bulundu.
“Anilarimiz halen taze”
15 Temmuz gecesi Ankara Genel Kurmay Baskanligi önünde tankin altinda kalarak yaralanan Gazi Ferhat Gökmen, “5. yilda bizim anilarimizda her sey taze. Unutmamak ve unutturmamak adina O gece yasadiklarimizi o hain FETÖ Terör Örgütüne karsi yapmis oldugumuz mücadeleyi, insanlarimiza anlatmaya çalisiyoruz. Bu tür toplantilarla o gün neler yasandi, ne acilar çektik ve sabahina nasil zafer kazandik. O gecenin canli sahitleri olarak elimiz erdigi, dilimiz döndügünce bir seyler anlatmaya çalisiyoruz. Rabbim bir daha böyle acilar yasatmasin. Bir daha hainler yine oyun oynamaya kalkarlarsa ben de ayni sekilde seve seve hayatimi feda ederim” dedi.
Yemegin sonunda ise sehit yakinlari ve gaziler Vali Atay ve esi Elçin Atay ise hatira fotografi çektirdiler.
