TSO Meclis Baskani Ünal'dan 15 Temmuz Mesaji

Safranbolu TSO Meclis Baskani Cengiz Ünal, 15 Temmuz hain darbe girisiminin 5. yildönümü dolayisiyla yayimladigi mesajinda, “Istiklal ve hürriyetimize kast etmek isteyenler sunu bilmelidir ki, girisecekleri her türlü hareketin akibeti, 15 Temmuz gecesinden farkli olmayacaktir” dedi.

TSO Meclis Baskani Ünal'dan 15 Temmuz Mesaji
Ünal mesajinda “15 Temmuz 2016’da ülkemize, milletimize ve demokrasimize alçakça kast eden hain darbe girisimine maruz kalmistir. Türkiye’nin bagimsizligini, kalkinmasini, hak ve adaletin sesi olmasini hazmedemeyen karanlik bir yapi ve onu tesvik eden isbirlikçileri, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Cumhurbaskanimizi, polisimizi, stratejik kurumlarimizi hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalismisladir. Türk Silahli Kuvvetleri içinde örgütlenen FETÖ Terör Örgütü üyesi bir grup cuntaci asker, milleti ve milli iradeyi hiçe sayarak devleti ve hükümeti ele geçirmeyi amaçladi. Ancak bu hain darbe tesebbüsü tarihi nice kahramanliklar ve destanlarla dolu olan büyük Türk Milleti’nin genciyle yaslisiyla, kadiniyla erkegiyle yeni bir destan daha yazilarak engellendi” ifadelerini kullandi.

Darbe girisiminin akamete ugratilmasinda en büyük pay sahibinin Türk milleti oldugunu aktaran Ünal, “15 Temmuz gecesi darbe girisimini duyar duymaz, hain darbecilere direnmek için cani pahasina sokak ve meydanlara çikarak sehitlik mertebesine kavusan, gazi olan Türk Milleti’nin kahramanligi hiçbir seyle ölçülemez. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla milletimiz üstün cesareti, feraseti ve kahramanligiyla hain darbe girisiminin akamete ugratilmasinda hiç süphesiz ki en büyük pay sahibidir. Vatanimizda gözü olanlar, istiklâl ve hürriyetimize kast etmek isteyenler sunu bilmelidir ki, girisecekleri her türlü hareketin akibeti, 15 Temmuz gecesinden farkli olmayacaktir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA