Erbas, Diyanet Isleri Baskanliginin Din Istismariyla Mücadele Çalismalarini Paylasti Açiklamasi

'Diyanet Isleri Baskanligi olarak tüm mensuplarimizla 15 Temmuz ruhuna sahip çikiyor, FETÖ ve dini istismar eden yapilara karsi milletimizin manevi hayatina nebevi bir yöntemle katkida bulunmaya devam ediyoruz'.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Baskanlik olarak tüm mensuplariyla 15 Temmuz ruhuna sahip çiktiklarini belirterek, "FETÖ ve dini istismar eden yapilara karsi milletimizin manevi hayatina nebevi bir yöntemle katkida bulunmaya devam ediyoruz." ifadesini kullandi.

Erbas, Twitter'dan yaptigi paylasimda, Baskanligin din istismariyla mücadele çalismalarina yer verdi.

"Diyanet Isleri Baskanligi olarak tüm mensuplarimizla 15 Temmuz ruhuna sahip çikiyor, FETÖ ve dini istismar eden yapilara karsi milletimizin manevi hayatina nebevi bir yöntemle katkida bulunmaya devam ediyoruz." degerlendirmesini yapan Erbas'in paylasimina ekledigi Din Hizmetleri Genel Müdürlügünün "Din Istismarina Karsi Mücadelemiz (2016-2021)" baslikli görselindeki bilgiler söyle:

"Ezanlari Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salalara: Her yil 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a baglayan gece 00.13'te ülkemizdeki tüm camilerimizde salalar okunmustur.

Sehitlerimiz Için Kur'an Okuyoruz: Din görevlilerimiz tarafindan 558 bin 312 hatim okunmustur. 88 bin 21 camide Kur'an-i Kerim ziyafeti programi yapilmistir.

Irsat faaliyetleri: Din istismariyla mücadele çerçevesinde 10 farkli konu etrafinda 890 bin 445 vaaz ve 19 hutbe metni hazirlanarak 1 milyon 672 bin hutbe okunmustur.

15 Temmuz Kardeslik Etkinligi: Vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konulu etkinlikler, 77 bin 977 Kur'an kursunda 117 bin 553 din görevlisiyle 3 milyon 3 bin 933 ögrenci ve ailelerinin katilimiyla gerçeklestirilmistir.

Sehitlik ve gazi ziyareti: Müftülerimiz baskanliginda 1002 ayri heyetle sehitlikler, sehit yakinlari ve gaziler ziyaret edilmistir.

Konferans, panel ve sempozyum: 3. Uluslararasi 15 Temmuz Sempozyumu gerçeklestirildi. 81 ilde '15 Temmuz Din ve Degerlerimiz' konulu panel '15 Temmuz Ruhu', '15 Temmuz ve Din Istismari' konulu konferans düzenlendi.

Yayin faaliyetleri: Basili yayinlardan süreli yayinlara, TV ve radyo programlarindan dijital yayinlara kadar pek çok alanda 25 kitap-kitapçik, 14 dergi, 4 sinevizyon, onlarca TV ve radyo programi ile 15temmuz.diyanet.gov.tr web sitesi hazirlandi.

Gençlere yönelik faaliyetler: 1796 gençlik koordinatörü ile gençlere yönelik 'Din Istismari ile Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi' konulu programlar gerçeklestirildi.

Kurum ve kuruluslarla is birligi: Adalet Bakanligi, Içisleri Bakanligi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, Disisleri Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, Milli Savunma Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi ile is birligi içerisinde 941 program gerçeklestirilerek 403 bin 606 personele din istismari konusunda seminer verildi."
Kaynak: AA