Cüneyt Arkin, 'Ustalara Saygi' Gecesine Katildi

Türk sinemasinin 107. yilinda Büyükçekmece Belediyesi tarafindan "Ustalara Saygi Gecesi" düzenlendi.

Yesilçam'in ünlü oyuncusu Cüneyt Arkin'in katildigi etkinlik, "Artist Defteri Basrolde Cüneyt Arkin" sergisinin açilisiyla basladi.

Cüneyt Arkin burada yaptigi konusmada, karsilastigi küçük bir çocugun kendisine yasini sordugunu, 84 yasinda oldugunu söylediginde ise sasirdigini anlatti.

Arkin, "Evet 84 yil uzun bir süre ama bu uzun süre içerisinde çok sey ögrendim. Önemli olan dostluk. Söhret olabilirsiniz, paraniz olabilir ama dostunuz yoksa aslinda hiçbir seyiniz yoktur." dedi.

Programi organize edenlere tesekkür eden usta oyuncu, kendisiyle ilgili sergilenen koleksiyon çalismalarini çok begendigini ve sasirdigini ifade etti.

- "Insan Cüneyt'i açiga çikarmaya çalistim"

Koleksiyoner Ulvi Sulaoglu ise sergiye iliskin bilgi vererek, "Siz Cüneyt Arkin'i biliyorsunuz ama ben insan Cüneyt'i açiga çikarmaya çalistim ve ondan çok sey ögrendigimizi ifade etmeye çalistim." degerlendirmesinde bulundu.

Sulaoglu arsivinden yararlanilarak hazirlanan belediyenin Dumlupinar Sergi Salonu'nda ziyaretçilerin begenisine sunulan sergide, Cüneyt Arkin'in rol aldigi filmlerin afisleri, fotograflar, gazete ve dergi kupürleri ile çesitli koleksiyon esyalari yer aldi.

Cüneyt Arkin'in yani sira esi Betül Arkin, çocuklari Murat ve Kaan Arkin, belediye yetkilileri, koleksiyonerler ve ünlü oyuncunun sevenlerinin katildigi etkinlikte ayrica "Artist Defteri Basrolde Cüneyt Arkin" isimli katalog dagitildi.

Serginin ardindan Cüneyt Arkin hakkinda hazirlanan video ile "Vatandas Riza" filmi izlendi ve etkinlikte emegi geçenlere plaket takdimi edildi.

Kaynak: AA