Bodrum Çarsisinda Yangin Panigi

Mugla’nin Bodrum ilçesinde bir giyim magazasinda çikan ve klima dis ünitesinin büyük bir gürültüyle patladigi yangin, korku ve panige sebep oldu. Dumandan etkilenen 2 magaza çalisanina ambulansta müdahale edildi.

Bodrum Çarsisinda Yangin Panigi
Yangin, Çarsi Mahallesi Cevat Sakir Caddesi üzerinde hizmet veren bir giyim magazasinin karton ambalaj kutularinin toplandigi alanda çikti. Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle kartonlarin tutusmasiyla baslayan yangin kisa sürede büyüdü, binanin ikinci katindaki klima dis ünitelerine siçradi. Tutusan karton kutulari ve klima dis ünitelerinden çikan yogun duman, magazanin içerisini de kapladi. Duman, ilçe merkezinin birçok yerinden görüldü.

Magazadaki müsteriler ve çalisanlar, panikle disari kaçti. Yangina müdahale etmek isteyen 2 magaza çalisani dumandan etkilendi. 2 çalisana 112 Acil Saglik ambulansinda müdahale edildi. Ihbar üzerine yangin yerine hizli bir sekilde gelen Bodrum Itfaiye Grup Amirligi ekipleri alevlere müdahale etti. Tutusan klima ünitelerinin gürültülü bir sekilde patlamasiyla magaza çalisanlari ve caddedeki vatandaslar, panikle kosarak bölgeden uzaklasmaya çalisti. Panik anlari, vatandaslarca kayit altina alindi. Itfaiye görevlilerinin yogun çabasiyla yangin söndürüldü. Söndürme çalismalari boyunca Cevat Sakir Caddesi trafige kapatildi. Yanginin çikis sebebi ile ilgili inceleme yapildi.

Yangin ve patlama anlarina sahit olan Ali Deniz adli vatandas, “Alevler bir anda sardi, patlamaya basladi.

3-4 kez patladi. Sonra itfaiyeler geldi, söndürdü” dedi.

Kaynak: İHA