Baskan Çalkin, Hain Geceyi Anlatti
15 Temmuz gecesi darbecilerin AK Parti Kars Il Baskanini almak için evinin önünde tuzak kurdugu ortaya çikti. Baskan Adem Çalkin 5. yilinda o geceyi anlatti.

Türkiye’de Istanbul ve Ankara’dan sonra 15 Temmuz hain kalkismayi en yogun yasayan illerden birisi olan ve 16 tank, 21 zirhliyla kusatilan Kars’ta AK Parti Kars Il Baskani Adem Çalkin, 5. yilinda o gece yasananlari Ihlas Haber Ajansi’na anlatti.
15 Temmuz gecesi evinin önünde darbeciler tarafindan pusu kurulan ve alinmasi gereken 5 kisiden birisi olan AK Parti Il Baskani Adem Çalkin, darbecilere Karslilarla birlikte cevap verdiklerini belirtti.
Baskan Adem Çalkin, kendisini almak için bir timin GAMP Caddesi üzerinde bulunan evinin önünde pusu kurdugunu, evden çikarak partiye gitmesiyle darbecilerinin planlarinin suya düstügünü söyledi.
AK Parti Kars Il Baskani Adem Çalkin, "15 Temmuz Kars’ta da çok güçlü bir sekilde geçti. Hakikaten o gece evimizin önünde pusu kuruldugunu günler sonra ögrenmis olduk. Fakat Cenabi Allah nasil ki bize güç verdi, kuvvet verdi. Bütün milletimize de o feraseti, o gücü verdi. Evimizin önünde bir minibüs böyle yatayina çekilmis, cadde de büyük bir kalabalik ve ben asagi indim. Hiçbir seyin farkinda degiliz. O an için daha sonra polis arkadaslar, ‘baskanim siz yukari çikin’ dediler. O araci çektiler” dedi.
“Hemen abdestimi aldim”
Eve çiktiktan sonra hemen abdestini aldigini ifade eden Baskan Çalkin, “Ben hemen abdestimi aldim. Hanimla vedalastik, helallik istedim. Helallik isteyince hanimda sasirdi. ‘Ne helalligi’, diye daha sonra diyor ki; ‘Televizyonda izledikten sonra niye helallik istedigini anladim.’ Bunlar çok duygusal anlar, çok önemli anlar. Oradan hiçbir hesap, hiçbir sey düsünmeden yürüyerek partiye geldim. Bir tim kuruluyor. Bu tim sahsimi almak üzere yola çikiyor. Bunlar beni tutuklamak üzere sonrasi ne yapacaklari meçhul, bir operasyon düzenliyorlar. Cenabi Allah bunlara firsat vermiyor. Suanda bildigim kadar bu dava sonuçlandi. Biz magdur olarak FETÖ terör örgütü tarafindan magdur yerimizi aldik. Bu davadan tutuklular var” diye konustu.
"Kefenimizi giydik yola çiktik”
15 Temmuz hain darbe gecesi üzerine düsen her seyi yaptiklarina dikkat çeken Baskan Adem Çalkin, “Biz o gün üzerimize düsen yapmaya çalistik. Rabbimin verdigi güç ve kuvvet kadariyla, ne diyor Cumhurbaskanimiz, Genel Baskanimiz; ‘Ben kefenimi giyerek bu yola çiktim.’ Bizlerde onun neferleri olarak kefenlerimizi giyerek bu yola çiktik” seklinde konustu.
