Bakan Kasapoglu, 'Gençler Asla Unutmaz' Programinda Konustu Açiklamasi

'Milletimizin yazmis oldugu destanin, demokrasi destaninin 5. yilindayiz. Tarih boyunca bu aziz millete yapilmis en büyük kötülüklerden biri olan bu hain girisimi hep birlikte hatirliyor ve istikbalimize kasteden bu hainleri hep birlikte lanetliyoruz' 'Bu ruh sayesinde bu milleti, bu gençleri kimse yolundan döndüremez. Millet olarak Sayin Cumhurbaskani'mizin liderligi, özverili siyaset anlayisiyla büyük hedeflere yürüyoruz' 'Sizler sadece bu milletin degil, tüm insanligin, tüm mazlumlarin umudusunuz. Yükünüz çok agir. Kendinize inanmaktan bir an bile vazgeçmeyin'

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda Nakkastepe Millet Bahçesi'nde düzenlenen "Gençler Asla Unutmaz" programina katildi.

Programin açilisinda konusan Mehmet Muharrem Kasapoglu, "Bugün 15 Temmuz FETÖ hain darbe girisiminin 5. yilinda bir aradayiz. Milletimizin yazmis oldugu destanin, demokrasi destaninin 5. yilindayiz. Tarih boyunca bu aziz millete yapilmis en büyük kötülüklerden biri olan bu hain girisimi hep birlikte hatirliyor ve istikbalimize kasteden bu hainleri hep birlikte lanetliyoruz. 15 Temmuz bizim için artik bir demokrasi ve milli birlik günü. Her yil bu tarihte, 100. yilini kutlamaya hazirlandigimiz cumhuriyetimizin, demokrasinin, adalet ve özgürlüklerin milletçe bir ve beraber olmanin bizler için ne kadar mühim oldugunu bir kez daha idrak ediyoruz. Düsman ayagi degmesine asla müsaade etmedigimiz, etmeyecegimiz vatanimizin payidar olmasi için and içiyoruz." ifadelerini kullandi.

"Çok degerli gençler, bundan bes yil önce yediden yetmise sokaklara, meydanlara dökülerek vatanini, bayragini, istiklalini müdafaa eden aziz halkimiz, tüm dünyaya, tüm ser odaklarina bu milleti esarete düsürmeye kimsenin gücünün yetmeyeceginin en güçlü, en somut mesajini verdi." diyen Bakan Kasapoglu, söyle konustu:

"Bu aziz millet, sadece o ihanet senaryosunu bozmadi, sadece FETÖ'nün gözü dönmüs hain teröristlerine karsi durmadi, bu ülkenin gelecegi adina da çok büyük bir zafere imza atti. Bu milleti, topla, tankla, tüfekle esir alabilecegini, bu milleti mahkum edebilecegini zannedenler, bu aziz milletin tarihi sillesiyle unutamayacaklari bir dersi aldilar. Bu ders ayni zamanda bahsettigimiz ser odaklarinca da alinan bir ders. Anladilar ki bu aziz millet, en ölümcül silahlarla, en agir bombardimanlarla, en kahpe senaryolarla esir alinamaz. Bu millet istiklalinden vazgeçirilemez. Sayin Cumhurbaskani'mizin o kutlu çagrisina 84 milyon insanimizin bir, beraber olarak en güçlü seklide vermis oldugu cevap, o hainlere dur mesaji, bugün dipdiri sekilde milletimizin ruhunda ve gönlünde. O gece vatani, milleti, bayragi için canini bir an dahi düsünmeden bu ugurda veren sehitlerimiz oldu. O sanli süheda, bu milletin bir ucu tarihi derinliklerine kadar uzanan yigitler kervaninda yerlerini aldilar. Allah bu ülke için canini veren tüm sehitlerimize rahmet eylesin. O gece yine gözünü kirpmadan kendilerini ortaya koyan gazilerimizden Allah razi olsun. Bu millet onlari asla unutmayacak."

- "Bu ruh sayesinde bu milleti, bu gençleri kimse yolundan döndüremez"

Türkiye'nin dört bir yanindan gelen gençlerle bir arada olduklari için mutluluk duyduklarini dile getiren Gençlik ve Spor Bakani, "Biliyoruz ki milletimizin ruhu, kalbi bizlerle beraber. Bes yil önce, 15 Temmuz aksam saatlerinde baslayan bu hain salidir, tek tek bu milletin tüm fertlerine yapilmis bir saldiridir. Türkiye'nin asirlara uzanan sanli tarihi, bu milleti sokaklara döken bu ruhtur. Bu sarsilmaz ruh gerektiginde mesakkati, gerektiginde çok uzun bir yolculugu gerektirir. Bu ruh sayesinde bu milleti, bu gençleri kimse yolundan döndüremez. Millet olarak Sayin Cumhurbaskani'mizin liderligi, özverili siyaset anlayisiyla büyük hedeflere yürüyoruz. Hedeflerimize yürürken karsimiza çikan tüm engelleri birlikte bertaraf edecegiz. Bu milleti hedeflerine yürürken durdurmaya çalisanlara, engeller çikaranlara, hilelerle, iftiralarla pek çok engeli ortaya koyanlara geçit vermeyecegiz." seklinde konustu.

15 Temmuz'un çok özel bir gün oldugunun altini çizen Bakan Kasapoglu, su ifadeleri kullandi:

"Gençler! Bugün burada bir çagri için toplandik. Bugün herhangi bir gün degil. 15 Temmuz Dernegi ile bu gece gerçeklestirdigimiz bulusmada bir ezgi sölenini de idrak edecegiz. Degerli sanatçilarimizla hürriyet çagrisi konseri gerçeklesecek. Bu hürriyet çagrisi, 'Korkma.' diyerek seslenen istiklal sairine 100 yil öteden verilen bir cevap. Bu gençler de 'Korkmuyoruz.' diyerek haykirmislardi. Aziz milletimiz, kendisini 'Korkma.' diyerek yüreklendiren istiklal sairine, 15 Temmuz gecesinde ölümün üzerine yürüyerek en güzel cevabi bizzat ortaya koymustur. Bugün dinleyecegimiz bu güzide eser, o gün korkmayanlarin hikayesi. Bu hikaye, o gece yazilan destanin notalarda vücut bulmus hali. Emegi geçenlere cani gönülden tesekkür ediyorum. Bu gece bizleri burada agirlayan Üsküdar Belediyesine, Üsküdarlilara, 15 Temmuz Sehitler Köprüsü'nün yani basindan tesekkür ediyorum."

- "Bu ülkenin sadece yarinlarina degil, bugünlerine de sahip çikacaksiniz"

Gençlere çok büyük görev düstügünü vurgulayan Mehmet Muharrem Kasapoglu, "En büyük sorumluluk sizlerin omuzlarinda. Bu ülkenin sadece yarinlarina degil, bugünlerine de sahip çikacaksiniz. Bu ülkeyi hak ettigi noktaya getirmek için var gücünüzle çalisacaginiza inaniyoruz. Gençlik, kisiliklerimizin yükseldigi bir temeldir. O temeli saglam atmak için bugün çok çalismaniz gerek. Her alanda kendinizi gelistirmeniz, dünyaya ve yeniliklere açik, bir yandan da degerlerine bagli bireyler olmaniz gerek. Bu aziz millet, bu destani yazan bu kutlu millet, bu degerler üzerine yükselmis bir millet. Sabit fikirli, ön yargili olmayin. Hayaller kurmaktan, hayallerinizin pesinden kosmaktan geri durmayin. Bu geceki temamiz çok önemli. 'Gençler asla unutmaz.' diyoruz. Siz bu millete yapilan fenaliklari hiçbir zaman unutmayin. Bugünün dünyasinda hiç kimse dikensiz gül bahçesinde degil. Zamani geldiginde nice organize kötülüklerle karsilasabilirsiniz. Iste o badireleri asmak için tarihinizi, köklü maziyi çok iyi bilmek gerekiyor. Bu milleti esarete mahkum etmek için kurulan tuzaklari bilmeniz gerekiyor." degerlendirmesinde bulundu.

"Sizler sadece bu milletin degil, tüm insanligin, tüm mazlumlarin umudusunuz." sözleriyle gençlere seslenen Bakan Kasapoglu, "Yükünüz çok agir. Kendinize inanmaktan bir an bile vazgeçmeyin. Iste bu güçlü ve büyük millet, her zorlugu asmaya Allah'in izniyle muktedirdir. 15 Temmuz gecesi, görmüs oldugunuz Sehitler Köprüsü bunun en somut örnegidir. Birbirinize inanin, güvenin, sizi birbirinize düsürmek isteyen, kardesliginizi bozmak isteyenlere prim vermeyin. Unutmayin, Allah inananlarla beraberdir. 15 Temmuz Dernegine, yöneticilerine, dernege gönül veren gençlerimize tesekkür ediyorum. Bu aziz vatani bizlere emanet birakan tüm sehitlerimizi, 15 Temmuz sehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Gazilerimize minnetle saygilarimi sunuyorum. Rabbim bu millete bir daha böyle ihanetler yasatmasin. Rabbim gençlerimizin ve aziz milletimizin yolunu açik etsin." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA