Venezuela Devlet Baskani Maduro'dan Küba Devlet Baskani Canel'e Destek

Venezuela Devlet Baskani Nicolas Maduro, mevkidasi Küba Devlet Baskani Miguel Diaz-Canel'e tam destek verdigini bildirdi.

Venezuela basininda çikan habere göre, Maduro, Küba'da hafta sonu hükümete karsi yapilan protesto gösterilerine iliskin, "Küba'nin devrimci hükümetine tam destek veriyorum." ifadesini kullandi.

Canel ile telefonda konustugunu dile getiren Maduro, "Baskan Miguel Diaz Canel'e ve Küba halkina, tam destek. Buradan, Venezuela'dan, kardesler iyi günlerde olsun, kötü günlerde olsun Küba bu durumun üstesinden gelecek." dedi.

- Protestolar

Nüfusu 11 milyonu asan ada ülkesi Küba, 1 Ocak 1959'da kurulusundan bu yana ilk kez baskent Havana ve adanin çesitli bölgelerinde binlerce kisinin katildigi yönetim karsiti protestolara sahne oldu.

Küba Komünist Partisi (PCC) egemenliginde yönetilen ülkede binlerce kisi, ekonomik problemler, gida maddelerine erisim sorunu, elektrik kesintisi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin getirdigi sikintilar nedeniyle sokaklara döküldü.

Gösteriler, baskent Havana'ya yaklasik 30 kilometre uzakliktaki San Antonio de los Banos bölgesinde basladi ve kisa sürede ülke geneline yayildi.

Sosyal medyaya yansiyan görüntülerde, ülke yönetimini hedef alan gösterilerde protestocularin "Diktatörlük yikilsin, Özgürlük, Korkmuyoruz" gibi sloganlar attigi ve yer yer yagma ve siddet olaylarinin yasandigi görüldü.

Gösterilerin ülkeyi etkisi altina almasinin ardindan Diaz-Canel, PCC yanlilarini, devrimi muhafaza etmek için sokaklara davet etmis ve hükümet yanlisi gösteriler de düzenlenmisti.

Sosyal medyada, yaralilarin oldugu ve ortadan kaybolmalarin yasandigi iddia edilirken, henüz bu konuya iliskin resmi bir açiklama yapilmadi.

Kaynak: AA