Sehit Tegmen Korhan Kuruçay Parki Açildi

Biga Belediyesi tarafindan hizmete kazandirilan Sehit Tegmen Korhan Kuruçay Parki düzenlenen törenle açildi.

Sehit Tegmen Korhan Kuruçay Parki Açildi
Biga Belediyesi’nin Özel Biga Can Hastanesi karsisinda yapimini tamamladigi Sehit Tegmen Korhan Kuruçay Parki ve sosyal tesislerinin açilis törenine Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, Belediye Baskan Yardimcilari Nazim Hikmet Keskiner ve Sitki Keçeci, Belediye Meclis üyeleri, Gümüsçay Belediye Baskani Adnan Pastirmaci, Karabiga Belediye Baskani Ahmet Elbi, AK Parti Biga Ilçe Baskani Hasan Sepici, MHP Biga Ilçe Baskani Salih Altinkaya, Siyasi parti temsilcileri, STK baskan ve temsilcileri, protokol, mahalle muhtarlari, basin mensuplari ve vatandaslar katildi.

Törende konusma yapan Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, “Sehrimizin sosyal yasam alanlarina kavusmasi, halkimizin rahat bir nefes almasi için ilçemizin birçok noktasinda projeler gelistiriyoruz. Bunlardan bir tanesi de su anda içinde bulundugumuz alan. Kalafat yolu ve Can Hastanesi çevresi diye ifade ettigimiz mevkide hizli bir konutlasma ve yasam alanlarinin olusmasiyla birlikte burada yasayan hemsehrilerimizin sosyallesmesini saglayacak, çocuklarimizin ve gençlerimizin vakit geçirebilecegi projeye ihtiyaç vardi. Insallah bu projemiz büyük bir ihtiyaci karsilayarak halkimiza mutluluk ve huzur verecek. Bunu parkimizin faaliyete geçtigi günden bu yana çocuklarimizin ve ailelerinin vakit geçirmesiyle tanik oluyoruz. Sehit Tegmen Korhan Kuruçay Parki’mizin temelini 18 Eylül gibi Biga için çok anlamli bir günde atmistik ve çok sükür bugün açilisini gerçeklestiriyoruz” dedi.

Alanin manevi degerinin çok yüksek oldugunu belirten Baskan Erdogan konusmasini söyle sürdürdü:

“Içinde bulundugumuz bölgenin manevi degeri çok yüksek çünkü vatanimizin müdafaasinda sehit olan askerlerimizin ismini tasiyor. Yan tarafimizdaki yol 24 Mart 2016’da sehit olan Uzman Onbasi Ulas Açikgöz caddesi, sosyal tesisimiz kahraman Mehmetçigimiz Sehit Tegmen Korhan Kuruçay Parki ve yine içerisinde 11 Temmuz 2020 tarihinde Srebrenitsa Soykirimi’nin 25. Yildönümünde açilisini yaptigimiz Srebrenitsa Aniti bulunuyor. Sosyal ihtiyaçlara cevap vermesi ve güzel vakit geçirebilmesi yaninda sehitlerimize ahde vefasiyla manevi olarak da çok anlamli bir yer oldu. Bu vesileyle vatanimiz için canlarini seve seve veren tüm sehitlerimizi ve Srebrenitsa sehitlerini rahmetle aniyorum. 6800 metrekare alana sahip bu projemizi de Belediyemizin imkanlari ve personelimizin isçiligiyle tamamladik. Park projemiz içinde basketbol sahamiz, çocuk oyun parkimiz, yürüyüs yolu ve sosyal tesisimiz bulunuyor. Bölgemizde ilk ve tek olan Elma Kurdu Oyun Gurubu’muzu çocuklarimizin eglencesine sunduk. Sehit Tegmen Korhan Kuruçay Parki’mizin içerisinde bulunan sosyal tesisimiz yani cafemizin de geçtigimiz aylarda canli yayinda seffaf bir sekilde ihalesini yaptik. Isletme sahibimize hayirli olsun. Ben konusmami tamamlarken tekrar sehitlerimizi rahmetle aniyorum. Projemizin tamamlanmasinda emegi geçen tüm personelimize ve destek verenlere tesekkür ediyorum. Projemiz mahalle sakinlerimize ve Biga’miza hayirli ugurlu olsun.”

Konusmalarin ardindan kurdela kesilmesiyle Sehit Tegmen Korhan Kuruçay Parki’nin açilisi gerçeklesti. Katilimcilar parki gezerken, çocuklar maskot, palyaço, sihirbaz, jonglör ve yüz boyama etkinlikleriyle doyasiya eglendi.
Kaynak: İHA