Samsun Sahilinde Görevli 90 Cankurtaran Isbasi Yapti

Atakum sahilinde egitim yapan cankurtaranlar da tatbikat gerçeklestirdi.

Karadeniz Bölgesi'nde 200 kilometre uzunlugunda plaja sahip Samsun'da bogulma vakalarinin önüne geçmek amaciyla Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi Sualti Arama Kurtarma ekipleri görev yapmaya basladi.

Atakum sahilinde egitim yapan cankurtaranlar tatbikat gerçeklestirdi. Senaryo geregi denizde yüzerken kaybolan bir kisiyi sudan çikartmak için harekete geçen cankurtaranlar, botla olay yerine gitti. Cankurtaranlar, bogulma tehlikesi geçiren kisiyi botla sahile ulastirdiktan sonra sedyeye alarak ambulansa tasidi.

Itfaiye Daire Baskanligi Su alti ve Su üstü Arama Kurtarma Birlik Amiri Erhan Karaca, basin mensuplarina, Samsun'da sahil bandinda 90 cankurtaran ile hizmet verdiklerini söyledi.

Hava sicaklarinin artmasiyla insanlarin serinlemek için denize girdigine isaret eden Karaca, "Vatandaslarimizdan akarsu, göl gibi yerlerde suya girmemesini istiyoruz. Akarsu ve göllerde bogulma vakalari daha fazladir. Sürekli tatbikat ve egitim yaparak cankurtaranlari hazir halde tutuyoruz. Terme'nin Miliç sahilinden Yakakent plajlarina 200 kilometre uzunluktaki sahilde cankurtaranlarimiz görev yapiyor. Samsun'da yilda ortalama 270 ile 300 bogulma vakasi oluyor. Olaylara kisa sürede müdahale ederek vatandaslarimizin can güvenligini saglamak, en önemli görevlerimizden biridir." dedi.

Yaz döneminde denizde botlarla, karadan da araçlarla devriye gezip bogulmalara karsi insanlari dikkatli olmalari konusunda uyardiklarini anlatan Karaca, "Karadeniz'de en sik yasanan bogulma vakalarinin basinda rip akintisi gelmektedir. Bu nedenle denizdeki dubalarin disina çikilmamali. Rüzgarli havalarda denize girmemelerini vatandaslarimizdan istiyoruz. Rip akintisina kapilan vatandaslarimiz panik yapmadan su üstünde durmaya çalismali. Karaya dogru degil, rip akintisina yakalandigi yerin çaprazlarina dogru yüzmeye çalisarak oradan kurtulabilirler." diye konustu.

Kaynak: AA