Ordu'da Denizler Cankurtaranlara Emanet

Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligina bagli Ordu Su Kazalarini Engelleme Merkezi (OSKEM) yaz sezonu boyunca denizlerde bogulma tehlikesi geçiren vatandaslara müdahale etmek için görev basinda. 68 personelin görev aldigi plajlarda, 5 jet ski ve bir zodyak bot da çalismalarda kullaniliyor.

Ordu'da Denizler Cankurtaranlara Emanet
Ordu Büyüksehir Belediyesi, yaz aylarinin gelmesi ile birlikte denize girmek isteyen vatandaslarin güvenli ve sorunsuz bir sezon geçirmeleri amaciyla çalismalarina devam ediyor. Toplam 18 plajin bulundugu ve bu plajlardan 3’ünün ilçe belediyeleri bünyesinde faaliyet gösterdigi Ordu’da, Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligina bagli OSKEM Altinordu, Persembe, Gülyali, Fatsa ve Ünye ilçelerinde belirlenen plajlarda gerekli hazirliklarini tamamlayarak 13 Eylül tarihine kadar sürecek faaliyetlerine basladi.

68 personel, 5 adet jet ski ve 1 adet zodyak bot ile çalismalarini sürdürecek olan OSKEM ekipleri, haftanin her günü saat 10.30 ile 19.00 saatleri araliginda toplamda 15 plajda çalismalarini yürütecek.

“Senkronize bir sekilde hareket ederek, vatandaslari hayata tutundurmaya çalisiyoruz”

Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi Dairesi Baskanligi Müdahale Sube Müdürü Ali Günes, “Ordu Büyüksehir Belediyesi olarak 15 plajda 68 cankurtaran personelimiz, 5 adet jetski ve 1 adet jodyak bot ile ekiplerimiz vatandaslarimiz deniz aktivitelerini güvenli bir sekilde yerine getirebilmeleri için görevleri basindalar. Ekiplerimiz herhangi bir bogulma vakasinda buradan hemen jet ski ile beraber, can kurtaran ekibimiz can simidi ile beraber denize giriyor ve yaraliya ilk müdahalesini yapiyor. Ayni zamanda 112 Acil Çagri Merkezi’nde de hemen haber veriyoruz. Ekipler tamamiyla senkronize bir sekilde hareket ediyor, ambulans geliyor ve ekiplerimiz de yaraliya müdahale ediyor. Bu sayede vatandaslarimiz da insallah hayata tutundurmaya çalisiyoruz” dedi.



“Vatandaslardan güzel tepkiler aliyoruz”

“Itfaiye Dairesi Baskanligi olarak her olayda oldugu gibi vatandaslarimizin denizlerde de can güvenligini saglamak için elimizden gelen bütün gayretimizi gösteriyoruz” diyen Günes, “Vatandaslarimizdan ve özellikle il disindan gelen vatandaslarimizdan çok güzel tepkiler aliyoruz. Bulunduklari bölgelerde bu sekilde itinanin olmadigini söylüyorlar. Ordu Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mehmet Hilmi Güler’in zaten plajlara karsi özel bir hassasiyeti, denize karsi vatandaslari denizle bulusturmak için özel bir hassasiyeti var. Biz de bu baglamda ekipler olarak tüm birimler birlikte hareket edip vatandaslarimizin temiz ve güvenli bir sekilde denize girmeleri için mücadele ediyoruz” seklinde konustu.

Günes, cankurtaranlarin oldugu alanlarda denize girilmesi gerektigini belirterek, denize girmenin yasaklandigi havalarda insanlarin kurallara uymasi gerektigine de dikkat çekti.

Vatandaslar ise hizmetten memnun olduklarini ve ekiplerin olaylara hizli bir sekilde müdahale ettiklerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA