Kars'tan Masalsi Yolculuk Basladi

Korona virüs (Covid-19) salginindan dolayi uzun süre ara verilen Dogu Ekspresi’nin ilk yolculari Kars’tan Ankara’ya hareket etti. Yaklasik 25 saat sürecek olan yolculuk öncesi bavulunu kapan Kars Tren Gari’na kosarak masalsi yolculukta yerini kapti.

Kars'tan Masalsi Yolculuk Basladi
Vali Yardimcisi Mehmet Zahid Dogu, tren garina gelerek yolculara hayirli yolculuklar dileginde bulundu. Dogu ekspresiyle ilk yolculuklarini yapan vatandaslarin ise heyecanlari yüzlerine yansidi.

Ilk yolculugun heyecanini yasadigini belirten Ramazan Senlik, “Dünyanin en güzel güzergahindan birisi olan yolculuga ilk kez katiliyorum. Erzurum’a gidiyorum, daha sonra Ankara’dan Kars’a, Kars’tan da Ankara’ya yolculuk düsünüyorum” dedi.

Dogu Ekspresi’ni devamli sosyal medyadan takip ettigini ifade eden Ömer Özcan, “Devamli sosyal medyadan takip ediyorum. Ilk defa biniyorum deneyecegim” diye konustu.

Dogu Ekspresi seferlerinin basladigina sevindigine dikkat çeken vatandas “Kars’ta Erzincan’a seyahat ediyorum. Iyi bir duygu, otobüslerle seyahat kisitli oluyor. Tren seferlerinin açilmasina çok sevindim. Insallah korona gibi sebepler çikip bu seyahatleri engellemez” seklinde konustu.

Dogu Ekspresi’nin ilk seferinde yolculari yalniz birakmayan Kars Vali Yardimcisi Mehmet Zahid Dogu, yolculari maske, mesafe ve hijyen konularinda uyardi. Mehmet Zahir Dogu, özetle sunlari söyledi:

“Hasretle bekledigimiz Dogu Ekspresi vira bismillah diyerek yola çikiyor. Sizde ilk seyahat eden talihli yolcularimizsiniz. Yani herkes dört gözle bu treni bekliyor. Tabi her ne kadar normallesmekte kurallara uymanizi rica ediyoruz.”

Sabah erken saatlerde yüklerini alarak Kars Tren Gari’na kosan Dogu Ekspresinin ilk yolculari yerlerini aldiktan sonra Kars’ta yolculuga basladi.

Dogu Ekspresi yaklasik 25 saat sonra son durak olan Ankara’ya varacak. Tren biletlerinin pulman 55 TL, kusetli 75, çocuklar ise yüzde 50 indirimli olacak. Ögrenci 21 yas alti 50, 60 yas üzeri vatandaslar ise 50 TL’den bilet alabilecekler.
Kaynak: İHA