Imar Planlari Iptal Edilen Mahalleliden Siyah Çelenkli Eylem

Antalya’da bir grup mahalleli, yaklasik 40 yildir imar sorunlarinin çözülmedigi ve hazirlanan planlarin mahkemece iptal edilmesine neden oldugunu ileri sürdükleri Sehir Plancilari Odasi Antalya Subesi’nin bulundugu binanin önüne siyah çelenk birakti. Büyüksehir Belediyesi önünde de toplanan grup sloganlar atti.

Imar Planlari Iptal Edilen Mahalleliden Siyah Çelenkli Eylem
Kircami Mahallesi sakinleri, 40 yildir imar plani sorunu yasadiklari gerekçesiyle eylem düzenledi.

50 kisiden olusan grup, 5 bin ve 25 binlik imar planlarinin mahkeme karariyla iptaline neden oldugunu öne sürdükleri Sehir Plancilari Odasi önüne ellerinde döviz ve pankartlarla geldi. Burada gazetecilere açiklama yapan Hüseyin Oguz adli mahalleli, vatandaslarin magduriyeti adina Sehir Plancilari Odasi Antalya Subesi’nin önüne geldiklerini belirterek, “Bundan sonraki süreçte hiçbir siyasinin, hiçbir odanin, hiçbir siyasi baskinin Kircami’ye alet edilmesine vatandaslar olarak müsaade etmeyecegiz. Bundan sonra kim bu olaylara vatandasi magdur etmek adina müdahale ediyorsa herkes elini çeksin. Vatandas ciddi anlamda magdur. Vatandasla artik oyun oynamayin. Herkes Kircami’den kirli ellerini çeksin. Kircami halki artik nefes almak istiyor, insan gibi yasamak, deger görmek istiyor” dedi.

Mahalle sakinlerinden Sevgi Dündar da, tapulu arazilerine imar istediklerini ifade ederek, “Yerlerimizi su anda kullanamiyoruz. Yesillik bozulmasin, doga bozulmasin diyenler gelip de evleri basan yilanlarin, tilkilerin, ekilmeyen, ormanlik hale gelen, yangin tehlikesi yasayan, uyusturucu kullananlarin saklanip mekan bir yer oldu” diye konustu.

Ziraat Mühendisi Tamer Senoglu ise, “Bugün, daglardan, bayirlardan, köylerden, tarim alani olan yerlerden imar geçerken arkadaslar gözlerine bant çekiyorlar, dillerini kapatiyorlar, kulaklarini tikiyorlar ama sehrin göbeginde tarim alani ile alakasi kalmamis, etrafi 360 derece çevrilmis, hava dahi almayan, günes görmeyen Kircami’ye tarim yapilamaz alanda tarim yapilacak diye koskoca bölgeyi yaniltmakta ve kandirmaktalar” seklinde konustu.

Odanin bulundugu binanin girisine siyah çelenk biraktiktan sonra Antalya Büyüksehir Belediyesinin önündeki alana geçerek slogani atan grup, ardindan olaysiz bir sekilde dagildi.
Kaynak: İHA