Genç Iletisimcilerin Kep Atma Heyecani

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Iletisim Fakültesi, 2020-2021 akademik yili sonunda egitimlerini basariyla tamamlayan 76 ögrenci, mezuniyetlerini coskulu bir törenle kutladi. Dört yillik egitimin ardindan mezun olan ögrenciler, diplomalarini alarak meslek hayatina ilk adimlarini atti.

Genç Iletisimcilerin Kep Atma Heyecani
GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde gerçeklestirilen mezuniyet töreninin açilis konusmasini yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Yumrutas, ögrenci ailelerine ve Iletisim Fakültesi ögretim üyelerine çaliskan, gayretli ve özgüveni yüksek gençler yetistirdigi için tesekkür etti. Gaziantep Üniversitesinin her alanda topluma fayda saglayan bir üniversite oldugunu vurguladigi konusmasinda, genç iletisimcilere tavsiyelerde bulunarak sunlari söyledi: “Çalistiginiz isyerlerinde birçok problemlerle karsilasacaksiniz. Bu problemler ve güçlükler karsisinda asla yilmayacaginiza, bu sorunlarin üstesinden geleceginize, Ülkemizin ilerlemesi için yüreginizi ortaya koyacaginiza gönülden inaniyorum. Su ana kadar Üniversitemizde ve Fakültemizde edindiginiz bilgi birikiminizi, tecrübelerinizi ve donaniminizi ailenizin, Ülkemizin ve insanimizin faydasina kullanacaginiza inancim tamdir. Insallah çalisacaginiz yerlerde çaliskan ve gayretli bir iletisimci olarak bu topluma bir deger katacaksiniz.”

"Her sey yeni basliyor"

Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. M. Emre Köksalan, genç iletisimcilere yaptigi konusmada, ögrencilerin hayatlarindaki önemli bir dönemeci basariyla atlattigini ve onlar için yepyeni bir hayatin basladigini belirterek sunlari ifade etti:

"Dört yil göz açip kapayincaya kadar geçti ve suanda önünüzdekoca bir hayat var, hayatin baska bir yönü. Bu yeni hayatinizda da tipki geçen dört yilda oldugu gibi farkli zorluklarla, farkli mücadelelerle de karsilasacaksiniz. Benim sizlerden temennim, ricam ve hatta öngörüm, seçeneklerinizi sinirlamamanizdir. Iletisim alani sadece gazetecilik yapmakla sadece halkla iliskiler alaninda çalismakla sinirli degil. Alternatiflerinizi, seçeneklerinizi bol tutun, karsiniza çikan engellerden dolayi yilmayin. En önemlisi, bizim burada kazandirmaya çalistigimiz nosyon olan ögrenmeyi, hayati sorgulamayi, farkli açilardan bakabilmeyi de birakmayin unutmayin."

GAÜN iletisim fakültesi 10 yasinda

Prof. Dr. M. Emre Köksalan, GAÜN Iletisim Fakültesi’nin onuncu yilini tamamladigini ve bunu kutlamak için ekim ayi içerisinde etkinlikler gerçeklestirilecegini ifade ettigi konusmasina sunlari ekledi: “Bu minvalde sizlerden bekledigimiz sizi daha fazla takip edebilmek, birlikte daha iyi noktalara varabilmek için Mezunlar Dernegi’ni hayata geçirmek. Sizlerin de mutlaka araci olacaginiz ve bununla birlikte sizleri de aktif olarak ekim ayindaki bu kutlamalarda görmek. Bu fakülte sizlerle birlikte var, var oldu ve mezun olsaniz da katkilarinizla var olmaya devam edecek. Çünkü toplumsal gelisme tek bir bireyin basarisiyla degil, bireylerin basarilarinin birikimiyle, toplamiyla ancak mümkün olur.”

"Iletisim Fakültesi mezunlari öncelikle birer entellektüeldir"

Iletisim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Baskani Doç. Dr. Gökhan Gökgöz de basin tarihinin önemli noktalarina degindigi konusmasinda; sivillesme, çok kültürlülük ve demokratiklesme gibi kavramlarin genç iletisimciler için de son derece önemli oldugunu vurguladi. Iletisim Fakültesi Halkla Iliskiler ve Tanitim Bölüm Baskani Doç. Dr. Fuat Ustakara ise ögrencilerin basarisini kutladigi konusmasinda, “Saglik, mutluluk ve basari dileklerimle. Kalin saglicakla. Allah yolunuzu, bahtinizi açik etsin” dedi.

Tören, protokol üyelerinin ve akademisyenlerin bölümlerde dereceye giren ve mezun olan ögrencilere hediye ve basari belgelerini vermelerinin ardindan, ögrencilerin mezuniyet yemini etmesi ve kep atilmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA