Daha Yesil Bir Battalgazi Için Protokol Imzalandi

Malatya’nin Battalgazi Belediyesi ile Inönü Üniversitesi arasinda daha yesil bir Battalgazi için ‘Meslek Egitim ve Is Birligi’ protokolü imzalandi. Protokole göre Peyzaj Mimarligi Bölümü ögrencileri ve ögretim üyeleri, Battalgazi için hazirladiklari ve hazirlayacaklari peyzaj projelerini Battalgazi Belediyesi’ne sunacak.

Daha Yesil Bir Battalgazi Için Protokol Imzalandi
Battalgazi’ye yapilacak olan peyzaj planlama ve peyzaj tasarimi projelerinde Peyzaj Mimarligi Bölümü ögrencileri ve ögretim üyelerinin yer almasini içeren ‘Meslek Egitim ve Is Birligi’ protokolü, Battalgazi Belediyesi ile Inönü Üniversitesi arasinda imzalandi.

Battalgazi’yi gelecege tasiyacak projeleri bir bir hayata geçiren Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ile Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay’in imzaladigi protokole göre Peyzaj Mimarligi Bölümü ögrencileri ve ögretim üyeleri, Battalgazi için hazirlayacaklari ve hazirladiklari peyzaj projelerini, Battalgazi Belediyesi’ne sunacak.

Battalgazi Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen protokol törenine, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Inönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bülent Yilmaz, Belediye Baskan Yardimcilarindan Zafer Kirçuval, Ismet Sarigül, Muammer Zafer, akademisyenler ve ögrenciler katildi.



“Battalgazi için güzel projeler çikardik”

Törende konusan Inönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bülent Yilmaz, “Biz Battalgazi Belediyemiz ile birlikte bu dönem neler yapabilir düsüncesiyle bir araya geldik. Öncesinde de çok sik bir araya geliyorduk. Yetkililerle epey bir fikir alisverisinde bulunduk. Arazi çalismalari yürüttük. Daha sonra da bölümümüzde toplanti yaparak 3 projeyi bütün stüdyo derslerimize kanalize ederek projelerimizi tamamladik. Son sinif 28 ögrencimiz toplam 55 proje çikardi. Firat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kampüsünün peyzaj tasarimi projesini gerçeklestirdik. Yine Derme Deresi etkilesim alani içinde hazirladigimiz projelerimiz var. Son projemizde 2 sinif ögrencilerimiz ile 31 ögrencimiz Tandogan Mahallemizde, ‘Mahalle Parki’ tasarimini gerçeklestirdik. Projelerimiz derecelendirildi. Hazirladigimiz projeleri Battalgazi Belediyemize sunacagiz. Güzel projeler çikardigimizi düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Ne kadar imkanimiz varsa seferber edecegiz”

Rektör Kizilay da yaptigi konusmada, “Battalgazi bölgemize ne kadar katki sunarsak, bundan büyük mutluluk duyariz. Battalgazi Belediyesi bizim en önemli paydasimiz, çalisma ortagimiz. Birlikte çok önemli çalismalar yaptik. Üniversitemiz, sehrimizin kalkinmasina da önemli katkilari olan büyük bir kurum. Çalismalar dogrultusunda Üniversitemizde, Arslantepe Arkeoloji Arastirma Uygulama Merkezi’mizi kurduk. Bilim insanlarinin ekip olarak çalismalarini da kitap olarak yayinladik. Battalgazi Belediyemizin sahip çiktigi, ev sahipligi yaptigi ‘Rota Malatya’ projesine destek verdik. Bunu daha da öteye götürecegiz. Üniversitemize verdigi destekten dolayi Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e tesekkürlerimi sunuyorum. Üniversite olarak insallah bundan sonra baskanimiz ve ekibiyle daha çok bir araya geliriz. Battalgazi bölgemize ne kadar katki sunarsak, bundan büyük bir mutluluk duyariz. Üniversite, sehrin sanatina, turizmine ve ticaretine bilimsel katki sunma imkani var. Bugünde Üniversite olarak 3 önemli peyzaj projesi üzerinde bir araya geldik. Bunu genisletecek bir protokol hazirlandi. Bizim üniversite olarak ne kadar imkan ve kabiliyetimiz varsa, Battalgazi Belediyemizin destegine sunmayi bir görev olarak görüyoruz” seklinde konustu.



“Battalgazi’mize hayirli ve ugurlu olsun”

Battalgazi’de devrim niteliginde islere imza attiklarini vurgulayan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Ülkemizi daha saglikli günlere tasimak için hepimizin üzerine düsen görevleri var. Belediyemizin, Üniversitemizin ve degerli ögrencilerimizin sorumluluklari var. Biz bu sorumluluklarimizi kolektif akil ve mantikla ortaya koyup çözme noktasinda çalismalar yapiyoruz. Göreve geldigimizden günden bu yana ekonomik darbe girisimleri, depremler ve pandemi sürecini yasadik. Battalgazi Belediyesi olarak bu süreçleri gayet güzel geçirdik. Bugünde hocalarimiz ile yaptigimiz görüsmelerde, özellikle hepimizin ortak amaci insana ve insanliga hizmet etmek. Insanlarin her alanda yasam kalitesini yükseltme, konforunu arttirma adina belediyeler olarak alt ve üst yapi, çevreci belediyeciligi, sosyal belediyecilik ile tüm insanliga hizmet ediyoruz. Bizler millete efendi olmaya degil, hizmetkar olmaya geldik. Battalgazi’de devrim niteliginde çalismalar yapiyoruz. Bugünde Inönü Üniversitemiz ile bir araya gelerek, peyzaj alaninda protokol imzaladik. Ögrencilerimiz ve hocalarimiz bize proje destegi verecek. Özellikle peyzaj mimarlarimizi ilgilendiren Derme Deresi çalismamiz var. Bu konuda bize destek verecekler. Degerli hocalarimizin özellikle 3 noktada hazirlamis oldugu 55 proje var ve bunlarin yarismasi yapilacak. Çok güzel projeler var. Bu projeler gelecege isik tutacak. Bizler istiyorum ki, bölgemize yakisan hizmetler yapmak. Kültür Battalgazi’de, tarih Battalgazi’de, medeniyet Battalgazi’de. Biz bu üç unsura dördüncü olarak çevre düzenini ekledigimiz zaman daha yasanabilir Battalgazi’mizi gün yüzüne çikaracagiz. Imzaladigimiz protokolün her iki taraf içinde hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA