Büyüksehir Ve Marmaris Belediyesinden Tarimda Isbirligi
Turizmde ve tarimda söz sahibi illerin basinda gelen Mugla’da Büyüksehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi tarimsal üretimi arttiracak, kooperatiflesme ve eko turizme katki saglayacak Tibbi Bitkiler Bahçesi Projesi için imzalari atti. Marmaris Çamli’da 20 bin 740 metrekare alanda hayata geçirilecek proje ile sürdürülebilir kirsal kalkinmanin desteklenmesi, tibbi aromatik bitkilerin üretim ve pazarlama süreçlerinde yenilikçi yaklasimlar uygulanarak alternatif tarim ürünlerinin tanitilmasi ve katma degerin arttirilmasi, kooperatifçiligin yayginlastirilmasi ve desteklenmesi, bölge için alternatif bir ekoturizm destinasyon alani olusturulmasi amaçlaniyor. Protokol Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün ve Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay tarafindan imzalandi.
Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay “Marmaris yillardir sadece turizm kenti olarak dillendirilir. Marmaris’i tarimda da canlandiracagiz. Tarimsal kalkinma kooperatifi ile birlikte yaptigimiz çalismalar neticesinde basta yer fistigi olmak üzere üretime basladik. Hedefimiz Marmaris’te turizmle birlikte tarimi birlestirmek ve eko turizmi hayata geçirmek. Marmaris Çamli’da ana yol üzerinde Büyüksehir Belediyemize ait yerde tibbi bitkiler bahçesi kuracagiz. Burasi cazibe merkezi haline gelecek. Bu anlasma sadece bir baslangiç. Ileride özellikle tarimsal alanda çok daha büyük projeleri hep birlikte yapacagiz. Ben Büyüksehir Belediye Baskanimiza desteklerinden dolayi bir kez daha tesekkür ediyorum” dedi.
Baskan Gürün: Kirsalda Üretecegiz Kiyida Tüketecegiz
Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün “ Mugla sadece turizm kenti degil. Mugla’nin yüzde 50’si tarim ve hayvancilikla gelirini elde ediyor. Görünen yüzümüz turizm. Ama arkada çok daha büyük gelisme kaydeden tarim ve hayvanciligimiz var. Büyüksehir olarak 2015 yilindan bu yana tarim, hayvancilik, toprak tahlili, tohum bankaciligi, tarimsal ürünlerin nasil gelistirilebilecegi ve üretimden tüketime bir zincir olusturuldu. Iki belediye ve bir kooperatifin is birligi daha çok degerli. Büyüksehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesi olarak kooperatifçiligin gelismesini sagliyoruz. Tarim ve hayvancilik üvey evlat durumuna geldi. Bizim tekrar her iki evladimiza da yani kiyi turizmimize tarim ve hayvanciligimizi da esit kosullarda degerlendirmemiz gerekiyor. Bizim sloganimiz ‘Kirsalda üret kiyida tüket. Topragini satma ürününü sat’. Iki güçlü sektörü ayaga kaldirarak hem turizmde hem de tarim ve hayvancilikta basta olmamiz gerekiyor. Bunun için bu birliktelikler önemli. Bu gün Marmaris Belediyemizle is birligimizi imza altina aldik. Mentese Belediyemizle de ipek böcekçiligi projemizde birlikte çalisiyoruz. Milas’ta Memecik Zeytininin gelismesi için orada kooperatifler ve Milas Belediyemizle birlikte olarak is birligi yapiyoruz. Ayrica Bodrum’da polifenol miktari yüksek olan bir zeytin türünü Bodrum Belediyesi ile birlikte yapiyoruz. Bütün bu agi düsünün. Içinde belediye baskanliklarimiz, kooperatiflerimiz daha sonra kuracagimiz kooperatifler birligi var. Daha sonra üretim kooperatifinden sonra tüketim kooperatifi kurup pazarlanmasini saglayacagiz. Üreticimiz çok daha fazla kar edecek. Tüketici de daha ucuza ve daha emniyetli ürüne kavusacak. Bu zinciri kuracagiz” dedi.