Aydin'da Piyasa Denetimleri Sürüyor

Aydin Ticaret Il Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen piyasa gözetim ve denetimlerine geçtigimiz Haziran ayinda da yogun bir sekilde devam edildi.

Aydin'da Piyasa Denetimleri Sürüyor


Aydin’da Haziran ayi içerisinde Ticaret Il Müdürlügüne ulasan tüketici sikayetlerinin sayisi 18 adet olarak gerçeklesti. Bu sikayetlerden 12’si ayipli mal ve hizmetlerden; iki adet adet televizyon, birer adet bilgisayar, cep telefonu, mobilya, motosiklet, cam balkon yapimi, dügün organizasyonu, özel egitim kurumu ücreti, konut yalitim sözlesmesi sikayetleri, bir adet is yeri disinda kurulan sözlesmeleri, bir adet garanti belgesi ve 3 adet paket tur satis sözlesmeleri ve bir adet satici firma alacaginin tahsili sikayetlerinden olustu.

Il Tüketici Hakem Heyeti Baskanliginca Haziran ayi içinde 09 ve 22 Haziran 2021 tarihlerinde olmak üzere iki toplanti yapildi. Söz konusu toplantilarda 8’i tüketici lehine, 2’si tüketici aleyhine ve 1’i görevsizlik olmak üzere toplam 11 adet Il Hakem Heyeti karari alindi. Ayrica Il Tüketici Hakem Heyeti Baskani tarafindan tüketici sikayetlerini incelemek üzere 3 bilirkisi görevlendirilmesi yapildi.

Haziran ayi içerisinde Bakanligin Ticari Iletisim ve Ticari Elektronik Iletiler Takip Sistemi (TISS) üzerinden Il Müdürlügüne ulasan 65 adet ticari elektronik ileti sikayeti yapilmistir. Bu sikayetlerden; 44’ü geregi yapilmak üzere isleme alindi, 7’si 6563 sayili Kanun kapsaminda olmadigindan dolayi sistem üzerinden Bakanliga gönderildi ve 14’ü eksik bilgi ve Kanun kapsaminda olmadigindan reddedildi. 6502 sayili Kanunun 54/1. maddesine aykiriliktan 15 firmaya 18 üründen toplam 8 bin 136 TL ayrica bir kooperatife Bakanlik müfettisi tarafindan yapilan inceleme raporu üzerine Bakanlik Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlügü’nün talimati uyarinca 56 bin 322 TL idari para cezasi uygulandi.
Kaynak: İHA