Atatürk Üniversitesinde Tibbi Çaylar Hakkina Bilgi Verildi

Atatürk Üniversitesi Tibbi Aromatik Bitki ve Ilaç Arastirma Merkezi ve Eczacilik Fakültesi is birligi ile hazirlanan “Dogadan Fincana: Tibbi Çaylar” projesi kapsaminda Atatürk Üniversitesi kampüsünde stant açildi.

Atatürk Üniversitesinde Tibbi Çaylar Hakkina Bilgi Verildi
Halkin tibbi çaylar konusunda bilgilendirildigi projede, günlük rahatsizliklar olarak adlandirilan soguk alginligi, hazimsizlik, uykusuzluk vb. hallerin giderilmesinde tedavi edici özellige sahip etkin madde içeren bitki ve bitki parçalarindan hazirlanan, hastaliklardan koruyucu, tedavi edici ve tedaviyi destekleyici olarak kullanilan tibbi çaylarin kullanimi hakkinda toplumun bilinçlendirilmesi amaçlandi.

Tibbi Aromatik Bitki ve Ilaç Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zühal Güvenalp danismanliginda yürütülen ve Toplumsal Duyarlilik Projeleri Uygulama ve Arastirma Merkezi tarafindan desteklenen projede Eczacilik Fakültesi ögrencileri tarafindan aromatik bitkilerden hazirlanan tibbi çaylar ikram edildi.

Toplumsal Duyarlilik Projesi olan Dogadan Fincana: Tibbi Çaylar Projesi hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Zühal Güvenalp, gerçeklestirilen proje ile bu konuyu toplumun dikkatine sunmak istediklerini söyledi.



Insan vücudunun saglikli islevini sürdürebilmesi için gerekli temel ögeleri bulunduran en önemli kaynaklardan birinin bitkiler oldugunu, bu bitkilerden lezzeti ve yapisi gida olarak kullanilmaya uygun olmayanlar için en uygun uygulama seklinin çay hazirlamak oldugunu belirten Güvenalp, bitkilerin çay olarak uygulanmasinin en eski ve en basit ilaç sekli oldugunu ifade etti.

“Tibbi Çaylar, Eczaci Danismanliginda Kullanilmali”

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli ise toplum yararina olan tüm projelerin üniversite tarafindan desteklendigine vurgu yaparak Dogadan Fincana: Tibbi Çaylar Projesine emegi geçenlere tesekkür etti.

Rektör Çomakli, bitki çaylarinin kullanim sikliklari ve kullanim sürelerinin önemli olduguna deginerek tibbi bitkiler konusunda egitim alan tek meslek grubunun eczacilik olduguna vurgu yapan Rektör Çomakli, tibbi çaylarin eczaci danismanliginda kullanilmasi gerektigini söyledi.

Kaynak: İHA