Sehitkamil'de Resim Kursuna Yogun Ilgi

Sehitkamil Belediyesi tarafindan Sehitkamil Sanat Merkezi’nde kadinlara yönelik hayata geçirilen resim kursuyla kadinlar hem egitim görüyor hem de yapmis oldugu birbirinden güzel resimleriyle ressamlara taç çikartiyorlar. Kadinlar, günün stres ve sikintisindan resim yaparak uzaklasiyorlar.

Sehitkamil'de Resim Kursuna Yogun Ilgi
Sehitkamil Sanat Merkezi’nde (SSM) bir süredir pandemi nedeniyle kapali kalan resim kursu, normallesme dönemiyle birlikte tekrar kapilarini açti. Resim kursuna katilan kadinlar, ücretsiz kursta egitim görerek resim yapmayi ögreniyorlar. Yagli boya, sulu boya ve karakalem çalismalari yapan kursiyerler, birbirinden basarili eserler üretiyorlar.

Kursla ilgili açiklamada bulunan Sehitkamil Sanat Merkezi Resim Ögretmeni Zeynep Kaplan, “Malum pandemi nedeniyle uzun bir süredir kursumuz kapaliydi. Normallesme süreciyle birlikte kursumuzu tekrar açtik. Su an itibariyle 15 kursiyerimize haftanin 5 günü olmak üzere 15:00 ile 19:00 saatleri arasinda egitim veriyoruz. Sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarina uygun bir sekilde egitimlerimizi sürdürüyoruz. Kursiyerlerimize; yagli boya, sulu boya ve karakalem egitimleri veriyoruz. Çalisan, ev kadini olan kursiyerlerimiz var. Kursiyerlerimiz burada günün stres ve sikintisini atarak, mutlu bir sekilde ayriliyorlar. Ayrica burada hiçbir kursiyerimizden de hiçbir sekilde ücret talep edilmiyor. Tamamen ücretsiz olan kursumuza kadinlarimiz, yogun bir ilgi gösteriyorlar. Ben tüm sanatsever kadinlarimizi da resim kursumuza davet ediyorum” seklinde konustu.

"Gercekten hos ve güzel vakit geçiyorum"

Kursun kendisi açisindan güzel geçtigini belirten kursiyerlerden Sibel Gören, “Ben katiplige hazirlaniyorum ve klavye egitimi kursuna gidiyorum. Bos vakitlerimde ise Sehitkamil Sanat Merkezi’nde açilan resim kursuna geliyorum. Bu kursa profesyonel amaçli degil, tamamen hobi amaçli geliyorum. Burada gerçekten hos ve güzel vakit geçiriyorum. Hem sanat ile iç içe oluyorum hem de günün stres ve sikintisini üzerimden atiyorum. Belediyemizin vatandaslara açmis oldugu bu imkan eger degerlendirildigi takdirde verimlilik de katiyor. Sosyal aktiviteler olsun, hocalarimizin bize vermis oldugu egitimler olsun mükemmel. Burada zaman geçirmeyi seviyorum. Bizlere sunulan bu imkanlardan dolayi Sehitkamil Belediyemize ve hocalarimiza çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA