Hayal'in 'Hayali' Gerçek Oldu
Istanbul’da yasayan 16 yasindaki Hayal Karakus, bagislarla topladigi kitaplarla memleketinde bir okula kütüphane kurdu.

Üç yasindan itibaren kitap okumayi çok sevdigini ve okumayi tesvik için bir okulda kütüphane kurmayi hayal ettigini belirten Hayal Karakus; “Benim hayalim herkesin özellikle çocuklarin kitap okumasi yönünde. Hayal projesi adli bir proje gerçeklestirdim ve memleketimizde bir okulda kütüphane kurmayi düsündüm. Istanbul’da çevremize duyurduk, kitap topluyoruz bagis yapmak ister misiniz seklinde. 1500 adet kitabi topladik, sonra Istanbul’da bir dernek ile iletisime geçtik ve bize 3 Bin TL bagista bulundular ve o bagisla da yine kitaplar aldik. Olusturdugumuz kitaplikta ortaokul ögrencilerine yönelik fantastik kitaplar, öyküler, fikralar, kültürel ve bilimsel kitaplar var. Bu kitaplari toplamak yaklasik iki ayimi aldi” dedi.
“Avukat olmak istiyorum”
Ailemin destegini her zaman yanimda hissediyorum diyen Karakus; “Kitap okumaya yönelmemdeki en büyük etken ailem oldu. Çünkü annem yazar ve ayni zamanda yönetici editör. Babam ise ben küçükken hep uyumadan önce bana kitap okurdu. Annem bana hep kitap satin alirdi ve büyük bir kitap kolleksiyonum vardi, bu sekilde kitap okuma sevgim olustu. Ben bu projeyi yaparken ailemden çok büyük destek gördüm. Bundan sonraki hedefim ise büyük amcamin Niksar’da kurdugu okulda ki kütüphaneyi daha da gelistirerek yeni kitaplar getirecegim. Ayrica Londra’da ki Türk toplumunun çok oldugu bölgelerde ki halk kütüphanelerine Türkçe çocuk kitaplari eklemeyi düsünüyorum. Okumak kültür veriyor ve kültürlü olmak bu dünya da basariyi getiren en önemli etkendir. Gelecekle ilgili planlarim arasinda Avukat meslegi bulunuyor. Insallah avukat olmak istiyorum. Özellikle insan haklari avukati olmak istiyorum ve bence egitim insan haklari için çok önemli” diye konustu.
“Kizimizla gurur duyuyoruz”
Kiziyla gurur duydugunu belirten baba Gökhan Karakus ise; “Biz esimle Özlem Alkan Karakus ile birlikte kizimizin dünyayi daha rahat ve farkli görmesi için önemsedik ve bu yönde çalistik. Biz bilim ve bilgiye önem veren insanlariz. Kizim Hayal ile ne kadar gurur duysam azdir. Hayal’in bu basarisi kendi basarisidir, ben sadece ona yardimci oluyorum, adeta onun asistaniyim. Kizimin yapacagi he çalismada annesi ve babasi olarak destegimiz devam edecektir” dedi.
