GÜNDEM / 12 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Bestepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Gençlik Zirvesi'ne katilacak, Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde kabine toplantisina baskanlik edecek.

(Ankara/13.30/15.30) (Fotografli-Görüntülü)

2- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Kuveyt'teki temaslari kapsaminda Kuveyt Emir Vekili ve Veliaht Prens Seyh Mes'al Al Cabir Al Sabah tarafindan kabul edilecek, Kuveyt Basbakani Seyh Sabah Al Halid Al Hamad Al Sabah ve Kuveyt Millet Meclisi Baskani Marzuk Ali Al-Ganim ile ayri ayri görüsecek.

(Kuveyt) (Fotografli-Görüntülü)

3- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde düzenlenecek Vizyon 2035 Teknoloji Öngörüsü Toplantisi'na katilacak.

(Ankara/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

4- CHP MYK, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda toplanacak.

(Ankara/12.00) (Fotografli-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Adalet Bakani Abdulhamit Gül, Kaya Termal Otel'de Uzlastirma Ödül Töreni, Uzlastirma Uygulamalari Degerlendirme Toplantisi ve atölye çalismasina katilacak, Valiligi ziyaret edecek.

(Izmir/09.30/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Tunceli ve Pertek'te esnafi ziyaret edecek.

(Tunceli/12.15/14.30) (Fotografli-Görüntülü)

3- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bazi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi görüsülecek.

(TBMM/10.00)

EKONOMI

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Elmadag Mobilyacilar Ihtisas Organize Sanayi Bölgesinin Altyapi Insaati Temel Atma Töreni'ne katilacak.

(Ankara/11.00) (Fotografli-Görüntülü)

2- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Küçükçekmece (Halkali)-Basaksehir-Arnavutköy-Havalimani Metrosu 2 TBM'in Varis Töreni'ne katilacak.

(Istanbul/10.00) (Fotografli-Görüntülü)

3- TÜIK, mayis ayi is gücü istatistikleri ve insaat maliyet endeksi ile haziran ayi konut satisi verilerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine ve Maliye Bakanligi, 2 yil vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli tahvili yeniden ihraç edecek.

(Ankara)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Futbolda TFF 2. Lig ve 3. Lig 2021-2022 sezonu grup kuralarinin çekimi, TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde yapilacak.

(Istanbul/12.00/13.00) (Fotografli-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner'den "asilanmazsak salgin varyantlarla devam eder" uyarisi:

- "(Kovid-19'un Delta ve Delta Plus varyantlari) Koronavirüs çogalacak alan, insan buldugu için mutasyona ugruyor. Bu sebeple salginla mücadelede yapmamiz gereken kisisel sorumluluklar var. Bunlardan biri asi olmak digeri de maske kullanimi ve kisiler arasi mesafe kuralina uymaya devam etmek"

- "Eger bunlari yapmazsak salgin, bu tip varyantlarla devam edecek bir süreç seklinde karsimiza çikabilir"

- "Delta Plus'in bulasicilik oranlarinin belirlenmesiyle ilgili çalismalar devam ediyor. Bununla ilgili henüz net bir veri elde edilmis degil fakat yayinlanmis bazi verilere baktigimizda, bulas hizi ve hastaneye yatis oranlari bir miktar daha fazla olacak gibi duruyor"

(Burcu Çalik/Ankara)

2- FETÖ'nün ünlü isimleri de yargi önünde hesap verdi

- FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girisiminin ardindan yürütülen sorusturmalar ile açilan davalarda, birçok ünlü isim de yargilandi

- Aralarinda is insanlari, gazeteciler, polisler ve futbolcularin bulundugu ünlü isimlerin bazilari hapis cezasina çarptirilirken, firari olan saniklarin yargilamalari ise sürüyor

- FETÖ kapsaminda yargilanan taninmis isimlerden tarihçi-yazar Talha Ugurluel "FETÖ silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yil 3 ay hapis cezasina çarptirilirken, komedyen Atalay Demirci'ye "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan verilen 5 yil hapis cezasi onandi

(Filiz Kinik Öz/Istanbul)

3- Yas meyve sebze mamulü ihracati 6 ayda milyar dolara yaklasti

- Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Hayrettin Uçak:

- "Yurt disindan gelen siparisleri ve talepleri degerlendirdigimizde artis egiliminin sürecegini görüyoruz. Yil sonunda hedefimiz 1,8 milyar dolara ulasmak"

(Yusuf Sahbaz/Izmir)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA