Demirözü Baraji'na Yogun Ilgi

Bayburt’un Demirözü ilçesinde tarim arazilerinin sulamasi amaciyla insa edilen ve çesitli aktiviteler sayesinde her yil ilçe nüfusunun 20 ila 25 kati turisti agirlayan bin 700 rakimda bulunan Demirözü Baraji’nda yogunluk yasaniyor.

Demirözü Baraji'na Yogun Ilgi
Demirözü ilçesindeki cadde ve sokaklarda, il disinda yasayan gurbetçilerinde gelmesiyle hareketlilik olustu. Ilçede en fazla yogunluk ise tekne ile gezmek ya da piknik yapmak isteyenlerin tercih ettigi Demirözü Baraji’nda ve çevresinde insa edilen mesire alaninda oldu.

Tatil süresince baraj etrafinda ve teknede vakit geçirmek için gelen binlerce vatandas aileleriyle birlikte keyifli anlar yasadi.

Demirözü Baraji’na ilk kez geldigini ifade eden Mehmet Aktürk, çok güzel vaki geçirdiklerini belirterek, “Bu alani hizmete sunanlardan Allah razi olsun. Çok güzel bir alan, çok güzel degerlendirmisler. Bizde geldik tekneye bindik. Çok memnun kaldik” dedi.

Istanbul’dan bayram tatilini geçirmek için memleketi Bayburt’a geldigini söyleyen Songül Çelik’te baraj çevresindeki alanda ailesiyle piknik yaptiklarini ve tekneye binerek baraj turu attiklarini ifade etti.

Kaynak: İHA