'Çocuklar Için Mavi Kurdele Tak'

UCIM Saadet Ögretmen Çocuk Istismari Ile Mücadele Dernegi tarafindan baslatilan ve bu sene 4.senesi olan “Çocuk Istismari ile Mücadele ve Farkindalik” haftasi kapsaminda “Çocuklar için Mavi Kurdele Tak” kampanyasi bu sene de devam ediyor.

'Çocuklar Için Mavi Kurdele Tak'
Her yil temmuz ayinin ikinci haftasinda tekrarlanan Mavi Kurdele Kampanyasi, Agri’da Leyla, Ankara’da Eylül, Izmir’de Eymen basta olmak üzere istismara ugrayan ve katledilen tüm çocuklara dikkat çekmek üzere baslattigi bir talep ve farkindalik niteligi tasiyan önemli bir çagri olarak degerlendiriliyor.

Bu kampanya ile Çocuk Istismari ile Mücadele’de Ihtisas Mahkemelerinin kurulmasi, Türkiye’nin her ilinde Çocuk Ihmal Ve Istismarini Önleme Merkezlerinin kurulmasi, istismarcilarin tutuklu yargilanmasi, çocugun beyaninin esas alindigi yargilamalarin yapilmasi, Çocuk Koruma Egitiminin Milli Egitim müfredatina eklenmesi, yargida çocugun üstün yarari ilkesinin etkili bir sekilde islemesi hususlarina dikkat çekiliyor.

Izmir’in Menderes ilçesinde 6 çocugun okul müdürleri tarafindan istismar edilmesine karsi verdigi hukuk savasiyla Türkiye’nin Ögretmeni haline gelen Saadet Ögretmen, ülkenin genelinde var olan çocuk ölümleri, ihmal ve istismar olaylarina kayitsiz kalinamayacagini ve bunun artik bir vatan savunmasi oldugunu belirterek Yücel Ceylan ile birlikte UCIM çatisi altinda binlerce insani bir araya topladi. Mavi Kurdele Kampanyasi da bu mücadelenin önemli bir parçasini olusturuyor. Türkiye genelinde 55 ilde yapilanmasi , 75 bini askin gönüllüsü; Izmir, Konya, Istanbul ve Erzurum’da Çocuk Ihmal ve Istismarini Önleme Merkezleri olan UCIM, es zamanli olarak tüm illerdeki gönüllüleriyle birlikte #çocuklariçinmavikurdeletak çagrisini yaptiklari etkinliklerle ses getirecek.

“Mavi Kurdele” kampanyasi ile tüm Türkiye’de “Çocuklar Için Mücadele Et” mesajini yaymayi amaçladiklarini söyleyen UCIM Genel Baskani Saadet Özkan ve Genel Baskan Yardimcisi Yücel Ceylan: “Çocuk istismarina karsi farkindaligin artmasi ve istismarla mücadelenin hiz kazanmasi için Çocuk Istismari ile Mücadele ve Farkindalik Haftasindaki #çocuklariçinmavikurdeletak kampanyamiza toplum her kesiminin desteklerini bekliyoruz. Sosyal medyadan da destek olabileceginiz kampanyamiza sol bileginize taktiginiz mavi kurdelelerinizle çektiginiz fotograflarinizi veya videolarinizi #çocuklariçinmavikurdeletak etiketiyle paylasarak çocuklarimizin sesinin daha çok duyulmasini saglayabilirsiniz” dediler.
Kaynak: İHA