Baskan Gürkan, Asfalt Çalismalarini Inceledi

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ve beraberindeki heyet MASKI Genel Müdürlügü tarafindan altyapisi tamamlanan Orduzu Mahallesindeki asfaltlama çalismalarini yerinde inceledi.

Baskan Gürkan, Asfalt Çalismalarini Inceledi
Orduzu Mahallesinde vatandaslar tarafindan Allah için kurban kesilerek karsilanan ve dualar esliginde asfalt çalismalarinin basladigi alanda incelemede bulunan Baskan Gürkan’a, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, MASKI Genel Müdürü Mehmet Yasar Karatas, Genel Sekreter Yardimcilari ile Daire Baskanlari da eslik etti.

“Baskanimiza yaptigi hizmetlerden dolayi tesekkür ediyorum”

Büyüksehir Belediyesinin Orduzu Mahallesine büyük hizmetler yaptigini belirten Orduzu Mahalle Muhtari Abuzer Ekin, “Orduzu mahallemizde sikintilarimiz vardi. Büyüksehir Belediye Baskanimizin gelmesiyle birlikte Gelincik Tepesi TOKI evlerinin 30 m genisliginde 10 km’lik baglanti yolunun yapilmasi, içme suyu sebekesinin yenilenmesi, yenilenen yerlerin ve bozulan yerlerin asfalt çalismalarinin yapilmasi ve Orduzu’da gençlerimizin FIFA standartlarinda yapilan sahalarimizda futbol oynayacak olmasi önemli. Büyüksehir Belediye Baskanimiza yaptigi ve yapacagi hizmetlerden dolayi tesekkür ederim” dedi.



“Bölgede 65 km içme suyu çalismasi yaptik”

Orduzu Bölgesinde 65 km içme suyu sebekesi çalismasi yaptiklarini belirten MASKI Genel Müdürü Mehmet Yasar Karatas ise “MASKI Genel Müdürlügü olarak ilimiz geneli itibariyle en çok arizalar yasadigimiz mahallemiz Orduzu mahallemizdi. Mahallemizde arizalarimizla çok ugrastik ve komple bir revizyon gerekiyordu. Bununla alakali projelerimizi ve çalismalarimizi yaptik. Daha sonra 24 Ocak depreminden sonra bölgenin yeni bir merkez olmasi sebebiyle projelerimizi tekrardan revize etmek zorunda kaldik. Bölgede sadece içme suyu sebekesi 65 km. Bugüne kadar çalismalarimizda 31 km tamamlandi. Kalan kisimlarda mahalle aralari ve küçük çapli borular oldugu için fazla zamanimizi almayacak. Hedefimiz iki ay içerisinde kalan kisimlari da tamamlamak. Orduzu mahallemizin 65 km’lik içme suyu sebekesini tamamlamis olacagiz. Ayrica Orduzu bölgemizin bazi noktalarinda kanalizasyon yoktu ve kanalizasyon dereye

akiyordu. Yaklasik 8 milyon 500 bin TL’ye bir ihaleye çiktik ve 30 km’lik kanalizasyon çalismasi yaptik. Orduzu mahallemizde MASKI Genel Müdürlügü olarak toplam projenin bitimiyle birlikte 31 Milyon TL harcamis olacagiz. Destekleri bizlere saglayan Sayin Baskanimiza tesekkür ediyoruz. Ayrica yaptigimiz çalismalarla bölgemizde vatandaslarimiz toz ve toprak içerisinde kaldilar. Vatandaslarimizin bizlere göstermis olduklari sabirdan dolayi da kendilerine tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



“Malatya’ya ciddi yatirimlar yapiyoruz”

Yol ve Altyapi Dairesi olarak Malatya’da ciddi yatirimlar yaptiklarini belirten Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskani Mehmet Mert, “ Daire baskanligimiz olarak Sayin Baskanimizin bizlere iki yil içerisinde Büyüksehir Belediyesine ait asfaltsiz yol kalmayacak söylemiyle birlikte yogun bir sekilde çalisiyoruz. Sadece Orduzu bölgesinde degil Sisman bölgesinden baslayarak, Pelitli, Bulgurlu ve Battalgazi’nin hemen hemen her yerinde yollarimizi kaziyarak asfalt çalismalarimizi yapiyoruz. Orduzu mahallemizde ana arterleri insallah Kurban Bayramina yetistirmeye çalisacagiz. Bütün ilçelerimizde santiyelerimiz yogun bir sekilde devam ediyor. Sayin Baskanimiza bizlere verdigi destekten dolayi tesekkür ediyoruz. Malatya’da ciddi yatirimlar yapiyoruz. Suanda günlük 1 Milyon 300 Bin TL sadece bitüm anlaminda giderimiz var. Diger giderlerle birlikte günlük 2 milyon TL gibi günlük harcamamiz var. Bu konuda Sayin Baskanimizin bizlere verdigi destekler çok büyük, bu desteklerinden dolayi Sayin Baskanimiza tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“30 metre genisliginde 10 km uzunlugunda yol çalismasi yapildi”

Orduzu bölgesine yapilan yatirimlar hakkinda bilgiler veren Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Latif Okyay, “ Orduzu bölgesinde depremden sonra güney ve kuzey olarak 30 m genisliginde dikey 10 km baglanti yol çalismasi yaptik. Kuzey çevre yolu ile birlikte eski Elazig diye adlandirdigimiz yolu bagliyor. Yaklasik 60 Milyon TL’lik bir kamulastirma süreci tamamlanmak üzere. Alt yapi çalismalarimiz da tamamlanmak üzere ve asfalt çalismalarimizda bölgemizde basladi.

Ayrica Orduzu bölgesine 3 adet semt sahasi yapiyoruz ve sahalarimizda tamamlanmak üzere. Yine Orduzu bölgemizde fuar alanimiz tamamlanmak üzere. Fuar alaninin geçici kabulü yapildi ve çevre tanzimleri de tamamlandi. Orduzu bölgemizde ayrica spor kompleksi yapiyoruz. 5 bin kisilik spor salonu, jimnastik salonu, karsilama merkezi, konaklama merkeziyle birlikte temel atma asamasina geldik. Ekmek ve yemek fabrikamizin da temel çalismalari devam ediyor. Ayrica MASKI Genel Müdürlügümüz tarafindan alt

yapisi yapilan yerlerde asfalt çalismalarina baslanildi ve hizli bir sekilde asfalt çalismalarimizi da tamamlayacagiz” seklinde konustu.



“Orduzu tercih edilen bir mahalle olacak”

Orduzu Mahallesinin herkes tarafindan tercih edilecek bir bölge olacagini belirten Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder ise “ Orduzu bizim için çok önemli yerlerden bir tanesi. Malatya’nin önemli ve kadim yerlerinden bir tanesi. Arslantepe Höyügünün ve eski yerlesik alanin olmasi nedeniyle bölgemize nester vurulmasi gerekiyordu. Sag olsun Büyüksehir Belediye Baskanimizin da destekleriyle TOKI alaninin bölgeye getirilmesi noktasinda ciddi gayretlerin olmasi, 500 adet konutun tekrardan Gelincik Tepesi’nde yapiliyor olmasi Orduzu bölgemizi insallah saha kaldiracaktir. 18-31 Temmuz tarihleri arasinda Büyüksehir Belediye Baskanimizin baslatmis oldugu ve bizlerinde takip ettigi Arslantepe Höyügü insallah UNESCO kalici miraslar listesine alinacak. Kalici listeye Arslantepe’nin alinmasiyla bölgede sokak sagliklastirilmasiyla birlikte Orduzu’nun her tarafini mamur etme ve Malatya’da tercih edilen bir mahalle olma noktasinda elimizden gelen çabayi sarf ediyoruz. Orduzu’da vatandaslarimiz biraz sikinti yasadilar ve bizlere bunu dile getirdiler. Insallah asfalt serildikten sonra sikintili günleri hep beraber asmis olacagiz” açiklamalarinda bulundu.

“Orduzu bölgesine 1 milyarlik yatirim yapiliyor”

Altyapi çalismalarinin bitmesiyle birlikte asfalt çalismalarina baslanan Orduzu Mahallesindeki çalismalari inceleyen Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “ Cumhurbaskanimizin ifadesinde yerini buldugu gibi yol medeniyettir. 21 yy yollarimizin toz ve toprak olmasi bizleri üzüyordu. MASKI Genel Müdürlügümüze ve Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligimiza iki yil içerisinde Malatya’da asfaltsiz, altyapisiz, susuz ve kanalizasyonsuz hiçbir yer kalmayacak dedik. Ayrica akarsulara atik sularin karismayacagini da ifade ettik. Sag olsunlar arkadaslarimiz yogun bir sekilde çalisiyorlar. Suanda Malatya genelinde 85 tane Yol ve Altyapi Daire Baskanligimizin, 85 tane MASKI Genel Müdürlügümüzün santiyesi var ve diger birimlerimizin de bir o kadar santiyesi var. Malatya’nin her noktasinda yogun bir sekilde çalisiyoruz. Sadece Orduzu bölgesine yapilan yatirimlar devlet yatirimlariyla birlikte 1 Milyar TL’lik yatirimlar. Altyapiyi yenilememizin sebebi sadece arizalar degil. Orduzu gelisen bir bölge. Nüfusun artmasiyla sularin kesilmemesi ve arizalarin artmamis için

çalismalarimiza erkenden basladik ve bitiriyoruz. Özellikle Arslantepe’nin dünya kültürel miras listesine alinmasi noktasinda alan planini da önceden yapmistik. Ayrica alan yönetimini de olusturmustuk. 18-31 Temmuz tarihleri arasinda çalismalarimizla ilgili görüsmeler baslayacak. Insallah neticeye müessir olacagimiz kanaatindeyim. 2022 yilinin Arslantepe yili olmasi ve ilan edilmesi noktasinda da çalismalarimiza basladik. Suanda Türkiye’de en fazla yatirimin yapildigi il Malatya’dir. Orduzu mahallemizde de altyapisi biten yerlerde asfalt çalismalarina basladik. Çalismalarimiz tamamlandiktan sonra hakikaten Orduzu ordunun düzü olacak. Suyuyla, çevre düzenlemeleriyle ve diger çalismalariyla birlikte gerçekten de bütün ordularin gelip konaklamak isteyecekleri yer olacak. Insallah Cumhurbaskanimizla birlikte, hükümetimizle birlikte, milletvekillerimizle birlikte durmak yok yola devam diyoruz. Malatya’yi mazisine layik istikbale hazirlamak için gece gündüz demen yorulmadan hedefe kosacagiz” diye konustu.



“Arslantepe ve Orduzu gerçekten Malatya’da yildizi parlayan bir yer oldu”

Büyüksehir Belediyesinin Malatya’ya yaptigi projelerden dolayi Baskan Gürkan’a tesekkür eden AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, “ Arslantepe ve Orduzu gerçekten Malatya’da yildizi parlayan bir yer oldu. Bölgede 1527 konutun yapilmasi kalkinmaya neden oldu. Gelecek nüfusla birlikte gelismede yasanmis olacak. Ankara’da baskanlarimiz ve milletvekili arkadaslarimizla Kültür ve Turizm Bakanimizi ziyaret etti. Nasip olursa 2022 yili Türkiye’de Turizm yili anlaminda Arslantepe yili olarak belirlendi. Insallah UNESCO kalici miraslar listesine de girerek dünyadan ve Türkiye’den turistlerin gelmesiyle bölgenin daha da kalkinmasi için gayret edecegiz. Orduzu kadim bir merkez. Orduzu’da altyapinin tamami degisti. 100 km altyapi gerçekten önemli bir rakam. Üstyapi çalismalarinin tamamlanmasiyla beraber Orduzu mahallemiz daha da güzel bir mahalle olacak. Ben hizmetleri bölgemize kazandirma konusunda emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Özellikle Büyüksehir Belediye Baskanimizin Malatya’ya yaptiklari güzel projeler için tesekkür ediyorum” dedi.



“Çevreyolu alti ve üstü ayrimini hiçbir zaman yapmadik”

Malatya’nin büyümesi ile Türkiye’nin de büyüyecegini belirten AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “ Neredeyse iki yila yakin bir sürede hayat yavasladi, ticaret durma noktasina geldi. Insanlar zor zamanlar geçirdi. Türkiye Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde hiç durmadi. Bir yandan salginla mücadele ederken bir yandan da her ay her hafta yeni yeni yatirimlara imza atildi. Türkiye hizmet noktasinda nasil ki ataga kalkmissa Malatya’da da gerçekten hizmet atagi var. Malatya destan sehri ise destansi hizmetler yapiliyor. Bunun için Büyüksehir Belediye Baskanimiza, belediye baskanlarimiza ve milletvekillerimize tesekkür ediyoruz. Beydagi neyse, Yamaç neyse Orduzu’da bizim için ayni. Biz hiçbir zaman yolun alti, yolun üstü demedik. Hep hizmet ettik. Orduzu’da yasayanda bizim insanimiz dedik, Yamaç’ta yasayanda bizim insanimiz dedik, Beydagi’nda yasayanda bizim insanimiz dedik. Bugün Orduzu’ya yapilan hizmetler tarihi hizmetlerdir. Belki Orduzu tarihinde bu kadar hizmet yapilmadi. Altyapisiyla, üst yapisiyla, kanalizasyonuyla. Toplanan çöpler Orduzu bölgesine atilmiyor. Çöp toplama sahasina gidiyor. Biz Malatya’yi büyütürsek, Türkiye’yi büyütmüs oluruz.

Geçtigimiz günlerde Pütürge Yesildere’ye gittik. Adiyaman Sincik sinirinda olan bir yerimiz. Yol ve Altyapi Koordinasyon Dairesi Baskanligi tipki Malatya’daki yollar gibi genis ve güzel yollari oralarda da yapiyorlar. Ben kendilerine ayrica tesekkür ediyorum. Arkadaslarimiz 40 derece sicaklikta milletimize hizmet ediyorlar. Ben Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve ekibine tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA