GÜNDEM ÖZETI / 11 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Edirne Valiligini ve Fatih Sultan Mehmet Müzesini ziyaret edecek, 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri final müsabakasini izleyecek ve kazanan baspehlivana altin kemer takdim edecek.

- Sentop, resmi temaslarda bulunmak üzere beraberindeki parlamento heyeti ile Kuveyt'e gidecek.

(Edirne/16.00/16.30/17.00/Istanbul/20.30)

2- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Muhtarlar Bulusmasi'na katilacak, Üretici Kadinlar, Kadin Emek Pazari ve Mor Ev Kadin Atölyesi'ni ziyaret edecek, Belediyenin Yerli Tohum Bankasi fide dagitim töreni, park açilisi ile Kirkpinar Agasi Seyfettin Selim Kres ve Gündüz Bakimevi açilislarina istirak edecek.

- Sarayiçi Er Meydani'nda Baspehlivanlar Karamürselli Aydin Demir ve Denizlili Hüseyin Çokal Heykeli açilisina katilacak Kiliçdaroglu, 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'ni izleyecek.

(Edirne/10.30-15.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Belediye ile AK Parti Il Baskanligini ziyaret edecek, Ayder Yaylasi, Merkez Kentsel Dönüsüm Projesi ve millet bahçesi alani ile Yaglitas Afet Konutlarinda incelemelerde bulunacak.

(Rize/10.30-18.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Bulgaristan’da halk erken genel seçimde sandik basina gidecek.

(Sofya)

2- Srebrenitsa soykiriminin 26'nci yilinda 19 soykirim kurbani düzenlenecek anma programinin ardindan topraga verilecek.

(Bosna Hersek)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri, Sarayiçi Er Meydani'nda baspehlivanlik güresleriyle tamamlanacak.

- Güresleri Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu da izleyecek.

(Edirne/16.00)

2- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nin (EURO 2020) finalinde Italya ile Ingiltere karsi karsiya gelecek.

(Londra/22.00)

3- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvasi Wimbledon'in tek erkekler finalinde Sirp Novak Djokovic ile Italyan Matteo Berrettini karsilasacak.

(Londra)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA