Sinirda Bayram Sevinci

Akçakale Belediye Baskani Mehmet Yalçinkaya, AK Parti Sanliurfa Milletvekili Ahmet Akay ile birlikte bayram için ülkelerine dönen Suriyelilere ve gümrükte görev yapan personellere temizlik seti dagitarak bayramlarini kutladi.

Sinirda Bayram Sevinci
Akçakale Belediye Baskani Mehmet Yalçinkaya, AK Parti Sanliurfa Milletvekili Ahmet Akay ve Akçakale Belediye Baskan Yardimcisi Halef Karatas ensar sehir Akçakale’de Suriyelilerin bayram heyecanina ortak oldu. Kurban Bayrami’ni ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin Akçakale Gümrük Kapisi’nda Baris Pinari Harekati’yla terörden temizlenen güvenli bölgelere geçisleri sürüyor. Baskan Yalçinkaya da Vekil Akay ve Belediye Baskan Yardimcisi Karatas ile birlikte hem Suriyelilerin bayramini kutlamak hem de geçis sürecinde görev yapan personellerle bulusmak için sinir kapisina gitti. Burada önce Suriyeliler ile ardindan görevli personellerle bir araya gelen Baskan Yalçinkaya ve Vekil Akay temizlik seti dagitip herkesin bayramini kutladi.

“Temennimiz bölgenin eski haline dönmesi”

Ziyarete dair açiklamalarda bulunan Baskan Yalçinkaya “Baris Pinari Harekati’nda Akçakale bir destan yazdi. Simdi terörden temizlenen bölgelere kardeslerimiz bayram ziyaretine gidecekler. Buradan Sam’a kadar olan bölgenin de huzur, sükûnete kavusmasi ve Gümrük Kapisi ile bölgenin eski günlerine dönmesi temennimiz. Basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere milletvekillerimiz, bakanlarimiz bu gayret içerisinde çaba sarf ediyorlar. Insallah yakin bir zamanda çok daha güzel günlere kavusuruz ümidi ile bayramlarini kutluyorum” dedi.

“Bizlere her türlü imkani sundular”

Suriyeli vatandas Hamid Muhammed de emegi geçenlere tesekkür ederek, “Öncelikle Türk hükümetine ve vatandaslarina bizlere gösterdikleri misafirperverlikten dolayi tesekkür ederim. Özellikle Cumhurbaskani Sayin Recep Tayyip Erdogan’a ayrica tesekkür ederiz. Bizlere gösterdikleri ilgi alaka ve yardimlarindan dolayi Akçakale Belediye baskani ve Milletvekiline de tesekkür ederiz. Bizlere her türlü imkani sundular, her seyimiz var, çok mutluyuz. Kurban Bayrami’nin Türkiye’ye ve Suriye’ye hayirlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA