Kooperatif Baskani Nihat Demircan, Güven Tazeledi

Sinop Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu’nda tekrar baskanliga seçilen Nihat Demircan güven tazeledi.

Kooperatif Baskani Nihat Demircan, Güven Tazeledi
Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2018-2019-2020 Yillari Birlestirilmis Olagan Genel Kurulu, Gündogumu Sosyal Tesisleri’nde gerçeklesti.

Saygi durusu yapilmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan genel kurulda divan heyeti Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Cemal Gürsel Öz, Türkeli Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Sati Gürel ve Türkeli Nakliyeciler Kooperatifi Baskani Beytullah Yilmaz’dan olustu.

Davetlilerle yakindan ilgilenen Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Nihat Demircan, genel kurulda yaptigi konusmada, sunlari söyledi:

“26 Mart 2016 tarihinde göreve geldigimiz günden bugüne kooperatif yönetimi olarak devraldigimiz kooperatifimizi siz degerli ortaklarimizin destegi ile hizla iyilestirerek daha iyi yerlere tasidik. Devraldigimizda 6,5 milyon olan plasmanimizi bugün 53 milyon seviyesine, 196 olan ortak sayimizi hizla büyüterek 535 seviyesine yükselttik. Son 2 yilda tüm dünyayi etkisi altina alan ve ülkemizi de etkileyen kovid-19 salgini nedeniyle ekonomimiz olumsuz etkilenmis, esnaflarimiz zorlu bir süreçten geçmistir. Pandeminin etkisi ile ülkemiz genelinde kisitlamalara gidilmis, esnaflarimiz dükkanlarini açamamistir. Her zaman oldugu gibi bu dönemde de kooperatifimiz esnaflarimizin yaninda olmus, ihtiyaci olan ve kooperatifimize basvuran tüm ortaklarimiza ivedilikle kredi kullandirilmistir. Ayrica kooperatifimiz, pandemi döneminde merkez birligimizin genelgesi çerçevesi kapsaminda 9 ortagimiza yapilandirma uygulayarak, 85 bin lira gecikme faizini silmistir. Bildiginiz gibi, Otogar mevkiinde yer alan kooperatifimiz hizmet binamizi 2017 Olagan Genel Kurulunda sizlerin onayini alarak Sinop Üniversitesi’ne kullanma hakkini devretmek için yetki almistik. Fakat bu durum insanlar arasinda yanlis anlasilmalara sebep olmus. Kooperatifimiz hizmet binamiz, Türkeli Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin mülküdür. Dolayisiyla siz degerli ortaklarimizindir. Bizim, Kaymakamlik ve Sinop Üniversitesi ile yaptigimiz protokol geregince, kooperatif hizmet binasina yapilan ve yaptirilan her türlü onarim, tadilat ve iyilestirmeler bedelsiz olarak kooperatife teslim edilecektir.”

Yapilan konusmanin ardindan yapilan seçimde, mevcut baskan Nihat Demircan tekrar baskanliga seçilerek güven tazeledi.

Genel Kurulun ardindan davetlilere çesitli ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA