Hakkari'de Çocuklarin Vali Sevinci

Hakkari’de ilki düzenlenen 1. Geleneksel Çocuk Senligi’ne Vali Idris Akbiyik, yüzlerce çocuk tarafindan, “En büyük vali bizim vali” tezahüratlariyla karsilandi.

Hakkari'de Çocuklarin Vali Sevinci
Hakkari Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri ve proje ortagi olan Hakkari Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Il Emniyet Müdürlügü’nün katilimi ile Hakkari’de ilk defa düzenlenen 1. Geleneksel Çocuk Senligi’ne yüzlerce çocuk katildi.

Merzan Futbol sahasinda düzenlenen senlikte çuval yarisi, yüz boyama, sisme oyun gruplari, çocuk dergisi dagitimi, animasyon, maskot, sportif faaliyetler gibi etkinlikler yapildi.

Hakkari Il Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ve Hakkari Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri görevlileri tarafindan çocuklarla yakinda ilgilenerek yüz boyamasi yapti. Kanka polis etrafinda çember olusturan çocuklar hatira fotografi çektirmek için birbirleriyle yaristi.

Senlige Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Içisleri Bakanligi Iller Idaresi Daire Baskani Suna Üstüner, Il Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar, Vali Yardimcilari, Mustafa Emre Kiliç, Tevfik Kumbasar, Belediye Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürü Ayhan Tunç, Gençlik ve Spor Il Müdürü Emin Yildirim ve yüzlerce çocuk aileleri ile birlikte katildi.



“EN BÜYÜK VALI BIZIM VALI

Senlik alanina giris yapan Vali Akbiyik’a çocuklar sevgi seli göstererek etrafindan çember olusturup en büyük vali bizim vali tezahüratlarda bulundu. Çocuklarin ilgisi nedeniyle yürümekten zorluk çeken Vali Akbiyik, yer yer zor anlar yasadi.

Vali Akbiyik, çocuklarin çuval yarisini izledikten sonra, çocuklarla birlikte masa tenisi oynadi. Burada basin mensuplarina açiklamada bulunan Vali Akbiyik, kentte yatirimlarin yani sira kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin de araliksiz olarak devam ettigini söyledi.



Kentteki kurumlarin is birligiyle çocuk ve gençler için birçok etkinlik düzenlendigini ifade eden Vali Akbiyik, “Bugünkü etkinlik kapsaminda oyun alanlari, çesitli spor aktiviteleri, masa tenisinden badmintona kadar çocuklarimiz bu yaz tatilinde her türlü aktiviteyi yapiyor” dedi.



“CILO SAT GÖLLERI FESTIVALIMIZ OLACAK”

Akbiyik, “Özellikle pandemi sürecinde de biraz sikilan çocuklarimiz kendilerini oyun alaninda buldu. Önümüzdeki hafta Cilo Sat Gölleri Festivalimiz olacak, eylülde Çukurca’da Fotosafari ve Doga Sporlari Festivalimiz olacak, kisin kayak merkezinde kar senligimiz olacak. Hakkari festivaller, sempozyumlar, fuarlar sehri olacak. Hakkarili gençlerimiz çok yetenekli. Biz de onlarin bu yeteneklerini ortaya çikaracak çalismalarimizi sürdürüyoruz" seklinde konustu.

(Feyzullah Tas/IHA)
Kaynak: İHA