Dijital Bagimliliga Dikkat
19 pandemi sürecinde çocuklarda artmaya baslayan obezite ve dijital bagimlilikla ilgili degerlendirmede bulundu.

“Dijital bagimlilik artti”
Bu dönemde çocuklarda bilgisayar ve telefon bagimliliginin arttigina dikkat çeken Prof. Dr. Ertugrul Kaya, “Çocuklar sosyallesemediler ve bu süreçte çocuklar bilgisayar basinda, telefon basinda biraz dijital bagimlisi hale geldiler. Bu çocuklarin gelisimini etkilemeye basladi, çocuklarda da obezite görülmeye basladi” diye konustu.
Prof. Dr. Ertugrul Kaya, çocuklar için dikkat çagrisi yaparak “Çocuklarda görülmesi çok nadir bir durumdu. Çocuklarin gelisimi zorlanmaya basladi.
Çocuklarin da pandemi sürecine dikkat etmesi gerekiyor. Birbirleriyle sosyal mesafeyi korumalari gerekir. Fiziksel aktivitelerini arttirmalari gerekir” tavsiyesinde bulundu.
“Akranlari ile vakit geçirmeleri gerekir”
Dijital bagimliligin fiziksel ve ruhsal gelisimine de zarar verdigine deginen Kaya “ Çocuk egitimi çok farkli bir seydir. Çocuklar sosyal olarak gelisimlerini tamamlamasi gerekiyor akranlari ile zaman geçirmek zorundalar. Bunu bilgisayar basinda yapmaya basladiklarinda hem fiziksel, hem ruhsal olarak gelisimlerinde ciddi problemlere neden olabiliyor” diye konustu.
