Tepebasi'nin Tecrübeleri Anlatildi

Eskisehir Tepebasi Belediyesi, Yerel Yönetim Reformu Projesi deneyim paylasimi toplantisina katilarak Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Degisikligi Eylem Plani ve bu kapsamda yaptigi çalismalari aktardi.

Tepebasi'nin Tecrübeleri Anlatildi
Tepebasi Belediyesi’nin de katilimi ile düzenlenen Yerel Yönetim Reformu (LAR III) Projesi deneyim paylasimi toplantisi, online olarak gerçeklestirildi.

Toplantiya katilan Tepebasi Belediyesi Sürdürülebilirlik Koordinatörü Basak Demiray, Tepebasi Belediyesi’nin Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Degisikligi Eylem Plani kapsaminda yaptigi çalismalari aktardi. 2013 yilinda Belediye Baskanlari Sözlesmesi’ne taraf olan Tepebasi Belediyesi, verdigi taahhüt kapsaminda Sürdürülebilir Eylem Plani hazirlayarak, bu dogrultuda önemli çalismalar gerçeklestirdi. Verdigi azaltma hedefleri dogrultusunda bölge bazinda tüketim verilerini toplayarak raporlayan Tepebasi Belediyesi, sera gazi emisyonlarinin azaltmasindan dolayi Belediye Baskanlari Küresel Sözlesmesi tarafindan basari rozetine (Etki azaltim rozeti) layik görüldü ve ödüllendirildi. Demiray, verdigi bilgiler kapsaminda, 2030 yili için de Iklim ve Enerji için Belediye Baskanlari Sözlesmesi’ne taraf olan Tepebasi Belediyesi’nin Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Eylem Plani Projesi, 2014-2020 yillarini kapsayan REMOURBAN Projesi, düsük karbon ayak izi için enerji etkin bina projesi gibi örnek çalismalarindan da bahsetti.

Içisleri Bakanligi ve Çevre ve Sehircilik Bakanligi’nin yararlanicisi oldugu Yerel Yönetim Reformu Projesi, Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) tarafindan Avrupa Komisyonu mali destegiyle yürütülüyor. Projenin genel amaci, 2003-2013 yillari arasinda gerçeklestirilen yerel yönetim reformu sürecine uygulama desteginin devam etmesi, böylece Türkiye’de uluslararasi standartlara uygun etkili, kapsayici, hesap verebilir ve katilimci bir yerel yönetisimin saglanmasi olarak belirlendi.
Kaynak: İHA