Sinop'ta Kabotaj Bayrami Kutlandi

SINOP – Her yil 1 Temmuz tarihinde kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’nin 95. yil dönümü kutlamasi nedeniyle Sinop’ta tören düzenlenerek deniz sehitleri anisina denize çelenk birakildi.

Sinop'ta Kabotaj Bayrami Kutlandi
Sinop Liman Baskanligi tarafindan Iskele Meydani’nda düzenlenen törende saygi durusunda bulunuldu, ardindan Istiklal Marsi okundu. Daha sonra Atatürk Aniti’na çelenk sunuldu. Törende konusan Sinop Liman Baskani Kazim Alpay, “Bakanligimizca 2023 yilina kadar ‘Hedef 1 Milyon Amatör Denizci’ projesi kapsaminda, Baskanligimizca bu hedefin gerçeklestirilmesi amaciyla yapilan Amatör Denizci Belgesi egitimi ve sinavina bu zamana kadar yaklasik 7 bin kisi, Kisa Mesafe Telsiz Belgesi egitim ve sinavina yaklasik 950 kisi katilmistir. Sinop Limani idari sorumluluk sahasi içinde Sinop halkinin deniz sevgisini ve ilgisini giderek artirmak, deniz araçlari ile yapilan her türlü faaliyetlerin deniz mevzuat hükümlerine uygun olmasini saglamak, Baskanligimizdan hizmet alanlarin memnuniyeti öncelikli amacimiz oldugunu belirtmek istiyorum. Denizlerimizde bagimsizligin ve egemenligin tescili olan bu müstesna günü bize kazandiran Ulu Önder Atatürk’ü saygi ve minnetle aniyor 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami ulusumuza ve tüm denizcilere kutlu olmasini diliyorum” dedi.

Tören sonrasi Sinop sahilinde denize, deniz sehitleri anisina çelenk birakildi. Tören boyunca deniz polisi de denizde hazir bulundu. Törene Sinop Vali Yardimcisi Abdullah Sahin, Vali Yardimcisi Orhan Gazi Karakas, Sinop Belediye Baskan Yardimcisi Hüseyin Minoglu, Il Emniyet Müdürü Cahit Sahin, Il Jandarma Komutani J. Alb. Hakan Basakçi, Sahil Güvenlik 72. Bot Komutani S.G. Yüzbasi Mustafa Eray, Sinop Defterdari Naci Günaydin, Il Milli Egitim Müdürü Ercan Yildiz ve Il Saglik Müdürü Fatih Reyhanlioglu katildi.

Kaynak: İHA