Selçuklu Normale Döndü

Konya’nin Selçuklu Ilçe Belediyesi’ne bagli tesisler Cumhurbaskanliginin yayinladigi 1 Temmuz normallesme genelgesi ile birlikte ilçe sakinlerine kapilarini açti.

Selçuklu Normale Döndü
Tüm dünyayi sarsan ve günlük yasam kurallarini yeniden belirleyen Covid-19 pandemisi, Türkiye’de uygulanan tedbirler ve basariyla yürütülen asi çalismasinin ardindan meyvelerini vermeye basladi ve Cumhurbaskanligi’nin yayinladigi 1 Temmuz genelgesi ile birlikte tüm ülke normale döndü. Bu kapsamda Selçuklu Belediyesi de kisitlamalari kaldirarak ilçe sakinlerine sundugu hizmetlerin kapilarini yeniden açti. Genelge ile kaldirilan yasaklar sonrasinda Selçuklu Belediyesine ait Tropikal Kelebek Bahçesi, Çiçek Bahçesi, Sille Baraj Parki, Sehit Savci Hakan Kiliç ve Rahmet Ormanlari Parklari, spor salonlari, spor okullari havuz ve fitnessler, evde yasli bakim hizmetleri, ambulans hizmeti, taziye çadiri, hasta nakil araçlari, Talha Bayrakçi Gençlik Merkezi, kütüphaneler, Sanat Tasarim Atölyesi, Sille Tabiat Okulu ve daha bir çok hizmet vatandaslarla yeniden bulustu. Ayrica saglikli yasam için ilçe sakinlerine uzman egitmenler esliginde hizmet veren havuz, fitness, yüzme imkanlarinin sunuldugu spor salonlarinda seans süreleri 50 dakikaya çikarilarak hazir hale getirildi.

Sosyal Destek Müdürlügü tarafindan pandemi sebebiyle durdurulan ambulans hizmeti mesai saati içerisinde yatalak hasta sarti olmasi kaydiyla yeniden hizmete sunuldu.

“Hemsehrilerimizle yeniden bulusacak olmanin heyecani içerisindeyiz”

Normallesmenin baslamasinin ardindan hemsehrileriyle yeniden bir araya gelebilecek olmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Cumhurbaskanimizin imzasiyla 1 Temmuz itibariyle yürürlüge koydugu normallesme genelgesi ile uyguladigimiz kisitlamalari kaldirdik. Hemsehrilerimizle gönül baglarimizi koparmadan uzunca bir süredir ayri kaldik ve artik bekledigimiz, özledigimiz zamanlara geldik. Pandemi baslangicindan bu yana her alanda salginin yayilmasini durdurmak için mücadelemizi sürdürdük bunu yaparken hemsehrilerimizin yasam kalitesini artiran birçok hizmetimizi üzülerek de olsa durdurmak zorunda kaldik ancak devletimizin kararli mücadelesi sonuçlarini vermeye basladi ve simdi özledigimiz günlere yeniden kavusuyoruz. Her ne kadar salgin sürecinde sona yaklassak da ülkemizden ve dünyamizdan bu illet tamamen yok olana kadar tedbirli ve dikkatli olmamizda maske, mesafe ve hijyen kurallarina uymamizda fayda var. Ben tüm hemsehrilerimizi sundugumuz hizmetlerden faydalanmak üzere tesislerimize davet ediyorum ve hepsine saglikli günler diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA