Saglik Müdürü Öz 'Asi' Çagrisi Yapti

Adiyaman Saglik Müdürü Erdogan Öz, 50 yas üzeri ve saglik çalisanlarinin 3. doz asilarini yaptirmalari çagrisinda bulundu.

Saglik Müdürü Öz 'Asi' Çagrisi Yapti
Saglik Müdürü Erdogan Öz, Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin açiklamalarinin ardindan açiklamada bulundu, “Iki doz Covid asisini olmus 50 yas ve üzeri vatandaslarimiz ve saglik çalisanlarimiz bugünden itibaren tercih ettikleri Biontech veya Sinovac ile 3. doz asilarini merkez ve ilçelerimizdeki tüm hastanelerimizde, toplum sagligi merkezlerimizde, aile hekimliklerimizde, mobil asi stantlarimizda yaptirabilirler. Bilim Kurulunun önerisi dogrultusunda bekleme süresi 6 aydan 3 aya indirildiginden, korona virüs hastaligini geçirmis olan kisiler, asilarini hastaligin üzerinden 3 ay geçtikten sonra olabileceklerdir.

Yine Bilim Kurulunun belirledigi takvim dogrultusunda Biontech asisinin ilk dozunu olan vatandaslarimiz, ikinci dozlarini 6 hafta yerine 4 hafta sonra olabileceklerdir.

Kamu ve özel tüm hastanelerimiz ve toplum sagligi merkezlerimizde hafta sonlari dahil saat 8:00 ile 24:00 arasinda; aile hekimliklerinde ise mesai saatleri içerisinde randevulu veya randevusuz 18 yas ve üzeri tüm vatandaslarimiza ücretsiz Covid asisi yapilmaktadir.

Ayrica havaalani, otogar, AVM ve halkimizin yogun olarak bulundugu yerlerde kurulan mobil asi stantlarinda, asilama hizmeti verilmektedir.

Vaka sayimizin oldukça azaldigi bugünlerde, ilimizdeki vaka sayisinin yükselmemesi maske, mesafe, temizlik ve diger tedbirlere ek olarak asi yaptirmakla mümkün olacaktir. Pandemi süresince gösterdikleri özveri ve hassasiyet sebebiyle tüm halkimiza tesekkür ediyor, henüz asi yaptirmayan herkesi gönül rahatligiyla asi olmalari için asi merkezlerimize davet ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA