'Pasifik Istanbul'a 'Level' Atlatmaya Geliyor'

Pasifik Insaat, Etiler girisindeki Jandarma Lojmanlarinin yer aldigi 19 bin 872 metrekarelik arsada Istanbul’a giris projesini gerçeklestirecek.

'Pasifik Istanbul'a 'Level' Atlatmaya Geliyor'


Pasifik Insaat, Ankara’da projeler gerçeklestirdikten sonra Next Level markasi ile Istanbul’a geliyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatirim Ortakligi’nin Istanbul Besiktas Ortaköy arsasi için gelir paylasimi modeliyle mart ayinda gerçeklestirdigi ihaleyi 2 milyar 650 milyon lira toplam hasilat teklifiyle kazanan insaat firmasi, Etiler girisindeki Jandarma Lojmanlarinin yer aldigi 19 bin 872 metrekarelik arsada Istanbul’a giris projesini gerçeklestirecek. Düzenlenen toplantida Pasifik Yönetim Kurulu Baskani Fatih Erdogan, konu hakkinda açiklamalarda bulundu.

Fatih Erdogan, insaat sektörüne girdikleri ilk yillardan bu yana Istanbul’un merkezinde, sehrin mimari dokusuna deger katacak bir proje gerçeklestirmeyi çok istediklerini, Eski Levent Jandarma Lojmanlari’nin bulundugu arsayi alarak olabilecek en iyi lokasyonda bu hedeflerini gerçeklestirme firsati yakaladiklarini belirtti.

Pasifik Insaat olarak ihaleyi aldiklari mart ayindan bu yana söz konusu proje ile ilgili heyecanli bir çalisma içinde olduklarini aktaran Erdogan, “Eski Levent Jandarma Lojmanlari arsasi için proje mimarimizi Türkiye’de ve dünyada önemli basarilara imza atmis Tabanlioglu Mimarlik olarak belirledik. Next Level Ankara’da oldugu gibi bu projemizde de gelistirme danismani olarak Servotel Danismanliktan hizmet aliyoruz. Kisacasi daha önceki projelerimizde oldugu gibi Istanbul’daki ilk projemizde de kendi alanlarinin en iyileri ile çalismaya devam ediyoruz” dedi.



Erdogan, Istanbul projesinin toplam arsa büyüklügünün 19 bin 872 metrekare oldugunu, insaat alaninin ise yaklasik 80 bin metrekare olmasinin planlandigini söyledi.

Projenin maksimum 15 kat olacagina dikkat çeken Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:

“Servotel, su anda söz konusu arsada en verimli projenin nasil olmasi gerektigine iliskin detayli bir rapor hazirliyor. Tabanlioglu Mimarlik da konsept tasarim çalismalarina basladi.

Diger projelerimizde oldugu gibi Istanbul projemizde de her bir detayi ince ince isliyoruz. Bu asamada sunu söyleyebilirim ki projemizin yüzde 85’i konut, yüzde 15’i ise müstakil ofis ve perakendeden olusacak. Daha ferah yasam ve çalisma alanlari olusturmak amaciyla tavan yüksekliginin dört metreden yüksek olmasini planladigimiz projemizde, hem konutlarimiz hem de ofislerimiz terasli ya da balkonlu olacak. Kisacasi Istanbul’un kalbinde yemyesil, Istanbul manzarali teraslari ve balkonlari olan konut ve ofislere imza atmaya hazirlaniyoruz” seklinde konustu.



“Zor bir yili basariyla geçirdik”

Pandemi kosullarina ragmen 2020 yilini büyük bir basariyla kapattiklarini ifade eden Erdogan, Merkez Ankara Projesiyle Emlak Konut GYO’nun Türkiye genelindeki tüm projeleri arasinda 1 milyar 684 milyon TL degerinde hasilat ve bin 121 adet bagimsiz bölüm satisi ile ciro ve satis adedi bakimindan 2020’yi açik ara lider bitirdiklerinin altini çizdi. Pandemi süreci ile yasam alanlarindaki fonksiyonlarin öneminin net olarak ortaya çiktigini belirten Erdogan, “Bu dönemde konut tercihleri yapilirken her türlü ihtiyacin karsilanabilecegi sosyal donati alanlarina sahip, genis balkonlu, terasli veya bahçeli, deprem riski olmayan konutlar daha fazla tercih edildi. Bu da Merkez Ankara, Next Level Çayyolu gibi projelere ilginin artmasina neden oldu. Basarili bir satis performansi sergileyerek, Merkez Ankara ve Next Level Çayyolu projelerimizde yili 2,1 milyar TL’lik satis hasilati ile kapattik. Sonuç olarak 2020 yilini önemli basarilara imza atarak tamamlamis olduk” dedi.



Pasifik olarak aktif büyüklüklerinin her geçen yil yapilan yatirimlar ve devam eden faaliyetleriyle giderek arttigina dikkat çeken Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:

“Insaat grubumuzun aktif büyüklügü 2019 yilinda 2,55 milyar TL seviyesindeydi. 2020’de bilanço büyüklügümüz yüzde 35’lik büyüme ile 3,45 milyar TL’ye ulasti. Bu büyüklük içerisinde 2019 yilinda 300 milyon TL olan finansal borçlarimiz, 2020 yil sonu itibariyle 400 milyon TL oldu. Yasanan pandemi süreci ve tüm zorlu ekonomik kosullara ragmen, gerek maliyet gerek satis yönetimi konularinda profesyonel çözümler üretmeyi basararak, 2020 yil sonunu 125 milyon TL net kârla kapattik” diye belirtti.



“Merkez Ankara ofisleri satista”

Pandemi ile birlikte açik alanli ve terasli ofislere ilginin arttigini da ifade eden Erdogan, “2020’nin en çok satan projesi Merkez Ankara’nin ofisleri, pandemi sonrasi ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte. Pandemi sonrasinda insanlarin kapali ofis alanlarinda çalismaktansa kendilerini açik alanlara, parklara, bahçelere, kafe ve restoranlarin açik oturma alanlarina attiklarini, buralarda çalistiklarini ve hatta toplantilari için bu tarz mekanlarda randevulastiklarini biliyoruz. Merkez Ankara bu anlamda büyük avantajlar sunuyor. Teraslari, açik meydanlari, Merkez Cadde’de yer alan kafe ve restoranlarinin yani sira karsisindaki Millet Bahçesi’yle Merkez Ankara’da küçük de olsa bir ofis satin alanlar, pandemi kosullarina uygun sekilde çalisabilecekleri bir çok farkli ortama da sahip olmus olacaklar. Biz de bu avantajdan herkesin yararlanmasi için 120 ay 0,99 vade farki kampanyamizi sürdürüyoruz. Üstelik bir yil boyunca ne taksit ne de ara ödeme olmaksizin ve bir yilin sonunda istege bagli yüzde 10 iskontoyla erken kapama imkâni vererek bu firsati sunuyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA