Pandemi Degil, Sicak Hava Etkiledi

Normallesme sürecine giren Aydin’da, sokaklarin kalabalik olmasi beklenirken, sicak havayi gören vatandaslar kendini eve hapsetti.

Pandemi Degil, Sicak Hava Etkiledi
Aydin genelinde bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sicakliklari, bu hafta içerisinde en yüksek degerleri gördü. Merkez ilçe Efeler basta olmak üzere il genelinde yasanan sicaklar, normallesme sürecini de etkiledi. Normallesme sürecinin ilk gününde sokaga çikmayi düsünen vatandaslar, sicak havayi görünce adeta kendilerini eve hapsetti. Kent genelinde beklenen yogunluk yasanmazken, disariya çikan bazi vatandaslar da gölge alanlari tercih etti.

Hava sicakliklarinin artmasi ile birlikte il genelinde beklenen yogunlugu bulamadiklarini ifade eden esnaf Abdullah Demir; “Havalar isindi, bugün normallesmenin ilk günü. Insanlar koronadan dolayi evinde otururken, bugün çikacaklar diye bekledik ama havalardan dolayi yine içerideler. Çarsilar bos kaldi. Pandemi bitti sicaklik hapsetti insanlari eve” dedi.

Sicakligin ocakbasinda daha arttigina dikkat çeken kokoreç ustasi Tekin Çelik ise, “Disaridan daha sicak bizim burasi. Disari 45-50 derece ise burasi 80 derece oluyor ama alistik artik yapacak bir sey yok. Ekmek davasina çalisiyoruz. Pandemiden çiktik, bir sekilde hayat mücadelesi vermek zorundayiz” diye konustu.

Sicakliklarin artmasi ile birlikte su satislarinda hareketliligin basladigini ifade eden su saticisi Ali Danyildiz da, “Hareketlilik basladi, günde 200 ile 300 arasi satisimiz oluyor. Ben de çok fazla sicakta durmuyorum. Sabahtan çikiyorum öglene dogru eve gidip dinlenip tekrar çikiyorum satisa. Yoksa baska türlü bu sicaklar çekilmez” dedi.

Vatandaslarin sicaklardan dolayi evde kaldigini ifade eden Serhat Akmese ise, “Millet pandemiden kurtuldu simdi sicaklara yakalandi. Millet disari çikacagiz diye sevinirken, sicaklar yüzünden artik disariya da çikamiyorlar” diye konustu.

Kaynak: İHA