Osmaniye Il Saglik Müdürü Öznavruz Açiklamasi 'Asida Türkiye Ortalamasinin Üzerindeyiz'

Türkiye’de vaka sayisinda birinci sirada olan Osmaniye’de 307 bin doz asilama yapildi. Vaka sayilarini sifirlamak için dördüncü kuvvet olarak asiya sarilmak gerektigini belirten Il Saglik Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, “18 yas üstü hedef nüfusumuz yaklasik 403 bin 923 kisidir. Osmaniye geneli olarak yaptigimiz asi sayisi ise 307 bini geçmis durumdadir. Yaklasik 98 bin vatandasimizin çift doz asilarini tamamlayarak bu süreci bitirmis olduk” dedi.

Osmaniye Il Saglik Müdürü Öznavruz Açiklamasi 'Asida Türkiye Ortalamasinin Üzerindeyiz'
Haftalik olarak açiklanan korona virüs haritasinda 100 binde 4,92 vaka sayisi ile Türkiye’de birinci sirada yer alan Osmaniye’de asilama çalismalari devam ediyor. Saglik Bakanligi tarafindan asilama yas sinirinin 18 yas ve üstüne indirilmesinin ardindan kamu hastaneleri basta olmak üzere özel hastaneler ve aile sagligi merkezleri ile kentin farkli noktalarina kurulan mobil istasyonlarda 307 bin dozdan fazla asilama yapilirken bunun yaklasik 98 bini ikinci doz olarak uygulandi.

“Dördüncü kuvvet olan asiya sarilmamiz gerekiyor“

18 yas üstü hedef nüfusun yaklasik 404 bin oldugunu ifade eden Osmaniye Il Saglik Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, “Osmaniye kent genelinde kamu hastaneleri, özel hastaneler ve aile sagligi merkezleri basta olmak üzere toplu organize sanayi bölgelerindeki toplu asilama süreçlerinden sonra Saglik Bakanligi tarafindan açiklanan istatistiklere göre 18 yas üstü hedef nüfusumuz yaklasik 403 bin 923 kisidir. Osmaniye geneli olarak yaptigimiz asi sayisi ise 307 bini geçmis durumdadir. Yaklasik 98 bin vatandasimizin çift doz asilarini tamamlayarak bu süreci bitirmis olduk. Biz özellikle Osmaniye’de Saglik Bakanligi’nin açikladigi verilere göre 100 binde 4,92 seviyesindeyiz. Bunun devami ve sifirlamamiz için de dördüncü kuvvetimiz olan asiya sarilmamiz gerekiyor. Osmaniye simdiye kadar bize destek oldu” diye konustu.



Türkiye ortalamasinin üzerindeyiz”

Asilama oranlarinda da birinci olmayi hedeflediklerini belirten Öznavruz, “Asi noktasinda su an itibariyle Türkiye ortalamasinin üzerindeyiz. Birinci olmaya aliskin oldugumuz kent olmamiz haliyle asilama oranlarimizdan da birinci olmayi hedefliyoruz. Insallah maskesiz günlerin de yakin oldugunu asilama süreçlerini yüzde 70’in üzerine çikardigimiz an itibariyle de maskelerden kurtulacagimizin da bir ifadesidir. Lütfen asiya gelelim. Asilarimizi ihmal etmeyelim. Özellikle birinci dozu yaptirip da üzerinden 42 günü geçmis vatandaslarimiza seslenmek istiyorum. Ikinci doz asilarini lütfen tamamlasinlar” dedi.

Öte yandan, Osmaniye Devlet Hastanesi’nde kurulan stantla vatandaslara asilama bilgilendirmesi yapilirken “Asi candir, asi sevdiklerimizi korur” sloganiyla asi olmaya hak kazanan tüm vatandaslar asi olmaya davet ediliyor.
Kaynak: İHA