MEB Tibbi Cihazlarin Bakim Ve Onarimi Için Mesleki Egitimde Ilk Kalibrasyon Merkezini Hatay'da Kurdu

Merkezde öncelikli olarak Hatay Aile Sagligi Merkezindeki tibbi cihazlarin kalibrasyonunun yapimina baslandi Milli Egitim Bakan Yardimcisi Mahmut Özer: 'Bu merkezimizin kapasitesini artirarak sadece Hatay'da degil bölgede biyomedikal cihazlarin kalibrasyonunda önemli bir katki sunacagina inaniyorum'.

SELMA KASAP - Milli Egitim Bakanliginca (MEB), Türkiye'de mesleki egitimde ilk biyomedikal cihaz kalibrasyon merkezi Hatay Sehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açildi.

Merkezle ilgili gerekli yatirimlar yapildi, ögretmenler egitimlerini aldi ve sertifikasyon süreci tamamlandi.

Hatay Biyomedikal Cihaz Kalibrasyon Merkezi, Hatay Il Milli Egitim Müdürlügü ile Hatay Il Saglik Müdürlügü arasinda imzalanan egitim ve is birligi protokolü kapsaminda, öncelikli olarak Aile Sagligi Merkezindeki tibbi cihazlarin kalibrasyonu ile çalismalarina basladi.

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Mahmut Özer, konuya iliskin AA muhabirine yaptigi açiklamada, Hatay'da mesleki egitimi güçlendirmek için her türlü destegi sagladiklarini ifade ederek, 'Hatay'daki tüm arkadaslarimiz yogun çaba içerisindeler. Bu ilde sektörle is birliklerimizin ölçegi giderek büyüyor. Ögrencilerimizin mesleki egitime yönelimleri de artmaya basladi." dedi.

Okullarin altyapi ve atölye eksikliklerini giderdiklerini vurgulayan Özer, "Hatay’da uygulamali egitim için çok önemli olan döner sermaye kapsaminda yapilan üretim miktari da oldukça artti. Örnegin, döner sermaye kapsaminda Hatay'da mesleki egitim okullarimizda yapilan üretimden elde edilen gelir 2017 yilinda 4,9 milyon iken bu miktar Kovid-19 salginina ragmen 2020 yilinda 18,6 milyon liraya yükseldi. Yani Hatay'da mesleki egitimde üretim kapasitesi son üç yilda yaklasik dört kat artti." bilgisini verdi.

- Türkiye'de ilk solunum cihazi ve N95 maske makinesi Hatay'da üretildi

Kovid-19 salgini ile mücadele günlerinde mesleki egitimde üretim kapasitesini toplumun ihtiyaçlarini karsilamak üzere harekete geçirdiklerinin altini çizen Özer söyle devam etti:

"Hatay'da mesleki egitim özellikle Kovid-19 salgini ile mücadele günlerinde inanilmaz bir performans gösterdi. Maskeden dezenfektana, yüz koruyucu siperlikten tek kullanimlik önlük ve tuluma kadar ihtiyaç duyulan hemen hemen tüm ürünler Hatay’da üretilebildi. Bu süreçte ilkler de yasandi. Ilk solunum cihazi ve N95 maske makinesi Hatay'da üretildi. Tüm bu gelismeler Hatay'da mesleki egitimin geldigi noktayi göstermesi açisindan son derece önemli basarilar."

Mesleki egitimde hizmet kapasitesini artirmak için belirli alanlarda mükemmeliyet merkezleri kurmaya basladiklarini hatirlatan Özer, bu kapsamda Hatay'da da alaninda güçlü meslek okullarindan olan ve AR-GE merkezi olarak da seçilen Hatay Sehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde altyapi destegi saglayarak Türkiye'nin ilk biyomedikal cihaz kalibrasyon merkezini kurduklarini bildirdi.

Özer merkezle ilgili sunlari kaydetti:

"Bu merkezimiz bölgeye hizmet vermeye basladi. Bu kapsamda ilk adimi da attilar. Bu merkezimizin kapasitesini artirarak sadece Hatay'da degil bölgede biyomedikal cihazlarin kalibrasyonunda önemli bir katki sunacagina inaniyorum. Hatay'da bu süreçleri basari ile yürüten Il Milli Egitim Müdürümüz sayin Kemal Karahan ve çalisma arkadaslarini basarilarindan dolayi kutluyorum. Hatay Sehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticilerimizi ve ögretmenlerimizi de tebrik ediyorum."
Kaynak: AA