Maltepe Sahilde Özgürlüge Kürek Çektiler

Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç, 100 kisilik bir ekiple Maltepe açiklarinda kürek çekti. Maltepe kiyilari temizligi ile dikkat çekerken, belediye Milli kürek takimi sporcularinin egitmenliginde vatandaslara ücretsiz kürek egitimine basliyor.

Maltepe Sahilde Özgürlüge Kürek Çektiler
Türkiye’nin denizlerinde bagimsizligini ilan ettigi Kabotaj Kanunu’nun kabul edilmesi nedeniyle her yil 1 Temmuz’da kutlanan Kabotaj Bayrami bu yil ilk defa Maltepe’de etkinlikle kutlandi. Maltepe Belediyesi Spor Isleri Müdürlügü’nün Idealtepe Amatör ve Balikçilar dernegi Kürek Subesiyle birlikte Maltepe açiklarinda düzenledigi etkinlikte 100 kisilik ekip kanolarla birlikte kürek çekti. Aralarinda milli sporcularin da oldugu etkinlige katilarak sporcularla birlikte kürek çeken Maltepe Belediye Baskani Ali Kiliç, “Üç tarafi denizlerle kapli bir ülkede yasiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926 yilinda aldigi bu kararin bizim için ne kadar önemli ve kiymetli oldugunu bir kez daha gördük. Özellikle denizlerimizin kirlendigi bir dönemde bugünün düsünülerek kutlanmasi çok büyük anlam ifade ediyor” diye konustu.



Milli sporcular Maltepe’de kürek egitimi verecek

Maltepe Belediyesi, ilçe sahilinde ücretsiz kürek egitimlerine basliyor. Milli sporcularin egitmenliginde gerçeklestirilecek egitimler 5 Temmuz Pazartesi günü basliyor. Yaklasik 1.5 ay boyunca devam edecek egitimlere ilk etapta 100 kisi katilacak. 8 milli kürekçi tarafindan verilecek egitimler 12-17 yas grubu ve 18 yas üstü olmak üzere iki grup halinde yapilacak. Maltepe Belediyesi Spor Isleri Müdürü Vaner Pekin , “Maltepe deniziyle ve sahiliyle deniz sporlarina çok elverisli bir yer. Biz de bunu Maltepe halki için firsata çevirmek istiyoruz. Maltepelilere bu güzel denizde ücretsiz egitimler verecegiz. Ilk etapta 100 kisilik bir ekip ile egitimlerimize baslayacagiz. Talebe göre daha sonra yeni planlamalar yapabiliriz. Burada birbirinden profesyonel 8 milli kürekçi egitmenimiz olacak. Hem pandemi önlemlerini hem de denizde yasanacak olumsuzluklara karsi tüm güvenlik önlemlerini aliyoruz. Maltepeliler gönül rahatligiyla ücretsiz kurslarimiza katilabilir” dedi.



Kiliç’tan müsilaj açiklamasi

Maltepe kiyilarinin büyük ölçüde müsilajdan arindigina dikkat çeken Baskan Ali Kiliç, “Marmara Denizinin müsilajdan arindirilmasi için basta Istanbul Büyüksehir Belediyesi olmak üzere büyük bir mücadele örnegi ortaya koyuluyor. Bugün de burada göründügü gibi Maltepe kiyilari büyük ölçüde müsilajdan arindirilmis durumda. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Maltepe Belediyesi Spor Isleri Müdürlügü daha sonra 5 kisilik Sualti Tüplü Dalis ekibiyle beraber dalis organizasyonu yapti. 10 metre derinlige ekip su altinda Türk Bayragi ve Maltepe Belediyesi bayragi açarak Kabotaj Bayrami’ni kutladi.
Kaynak: İHA