Konsolostan Seçim Ziyareti

Bulgaristan’in Bursa Konsolosu Veselin Bojilov ve Bursa Ticarî Atasesi Lübomir Lübenov, Mustafakemalpasa’yi ziyaret ederek, 11 Temmuzda ülkesinde yapilacak seçimler öncesi sandik kurulmasi karari verilen Nilüfer Hatun Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

Konsolostan Seçim Ziyareti
BAL-GÖÇ Mustafakemalpasa Sube Baskani Hüseyin Arslan ve yönetim kurulu üyelerinin refakat ettigi Bojilov ve Lübenov’un seçim güvenligi hakkinda taleplerini dile getirdigi ziyarette, oy verme islemi sirasinda yapilacak resmî uygulamalar degerlendirildi.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanisma Dernegi (BAL-GÖÇ) öncülügünde yapilan çalismalar neticesinde, Bulgaristan’da 11 Temmuz’da yapilacak genel seçimlerde Mustafakemalpasa’da ilk kez sandik kurulmasi karari alindi.

Türkiye genelinde 25 bin, Bursa’da ise 6 bini askin çifte vatandas oy kullanacak. Güvenlik tedbirlerinin masaya yatirildigi ziyarette, Nilüfer Hatun Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bedrettin Katmer’den okulun özellikleri hakkinda bilgiler alan Bejilev, BAL-GÖÇ Sube Baskani Hüseyin Arslan’la da görüsmelerde bulundu.

Buna göre, Emniyet Müdürlügü ekiplerinin de görev alacagi oy verme islemi, 11 Temmuz Pazar günü 07.00-20.00 saatleri arasinda yapilacak.

Seçimden iki gün önce Bulgar seçim görevlileri Mustafakemalpasa’ya gelerek konaklayacak. Yine ayni gün kabin ve seffaf oy sandiklari yerlestirilecek.

Pusulalarin içinde bulundugu oy torbalari ise seçimin ardindan güvenlik açisindan mühürlü olarak ilgili mercilere teslim edilecek. Bulgaristan seçimlerinde elektronik oy da kullanilabilecek.

Soydaslarin azinlik haklarinin korunarak gelistirilmesi için Bulgaristan vatandasligi bulunanlara oy vermeye çagrisinda bulunan BAL-GÖÇ Sube Baskani Hüseyin Arslan, Konsolos Bojilov ve Ticari Atase Lübenov’a peynir tatlisi ikram etti.
Kaynak: İHA