Kirsehir'de Lavanta Söleni Düzenlenecek

Kirsehir Belediye Baskani Selahattin Ekicioglu, deneme üretimi yaptiklari lavanta bahçesinde halka tanitim için sölen düzenleyeceklerini belirtti.

Ekicioglu, yaptigi yazili açiklamada, Güldiken Mahallesi Ortaköy Caddesi'ndeki Park ve Bahçeler Müdürlügü karsisinda bulunan lavanta bahçesinde ikinci hasadi yapacaklarini ifade etti.

Geçen yil yapilan hasattan elde edilen çiçeklerin kurutuldugunu ve Kirsehir halkina tanitim amaçli dagitildigini aktaran Ekicioglu, sonraki yillarda ekim alaninin genisletilecegini kaydetti.

Ekicioglu, bu yil ki hasadi sölen havasinda gerçeklestireceklerini vurgulayarak, "3 Temmuz 2021 Cumartesi günü lavanta bahçesinde lavanta söleni düzenleyecegiz. Programa tüm hemsehrilerimizi davet ediyorum. Sölende ayrica lavantanin yetistirilme süreci ve lavanta yaginin nasil elde edildigi ile ilgili bilgiler verilecek." ifadelerini kullandi.

Lavanta söleni alaninda panoramik fotograf çekim köseleri, çocuklara özel palyaço gösterisi ve balon dagitimi yapilacagina isaret eden Ekicioglu, lavanta fidesi, lavanta kesesi ve buketi de dagitacaklarini bildirdi.

Kaynak: AA