Karacabey Turizmini Kalkindiracak Yeni Hamle

Karacabey Belediyesi tarafindan sahil bölgesinde gerçeklestirilen turizm yatirimlarina bir yenisi daha eklendi. 86 dönümlük alanda olusturulan Longoz Park Mesire Alani ve bünyesindeki sosyal tesis açildi.

Karacabey Turizmini Kalkindiracak Yeni Hamle
Karacabey Belediyesi, ilçenin dört bir güzellikleri ortaya çikarmaya devam ediyor. Karacabey Belediyesi, 86 dönümlük alanda olusturulan Longoz Park Mesire Alani ve bünyesindeki sosyal tesisi törenle açti.

Karacabey Longozu yolu üzerinde Bogazköy Mahallesi çikisinda yer alan tesisin açilisina Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Süleyman Çelik, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Sinan Kahraman, meclis üyeleri, AK Parti il ve ilçe yöneticileri ile çok sayida vatandas katildi.

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, 3T formülüyle özetlenen tarim, turizm ve teknoloji öncelikli gelisim faaliyetleri çerçevesinde çalismalarina devam ettiklerini söyledi.

Özkan, hiçbir alanda bosluk birakmadan, ihtiyaçlar neyi gerektiriyorsa o program dâhilinde projeler ürettiklerini ifade ederek, “2014 yilinda turizm deyince bunun altini nasil dolduracagimizi sormuslardi. Biz ekolojik turizme, kirsal ve doga turizmine vurgu yapmistik. Eskikaraagaç leylek köyümüz, haramiz, Ovakorusu Yaban Hayati Merkezi, Karacabey Longozu, ihlamur ve defne ormanlarimiz, Yeniköy sahilimiz gibi dogal güzelliklerimizi önce Karacabeylilere sonra Türkiye’ye tanittik ve artik ilçemiz bu güzellikleri ile uluslararasi arenada yer aliyor” dedi.

Alt yapi ile ilgili eksikleri bir bir çözüme kavusturduklarini ifade eden Özkan, güzel bir sahil projesine imza attiklarini kaydetti.

Özkan, Orman Kampi’nin daha önce mezbelelik bir hâlde oldugunu dile getirerek, “Orayi da modern bir görünüme kavusturmaya çalisiyoruz. Butik hotellerimizle de günü birlik konaklamalari ve bu gibi sorunlari kökten çözecegiz. Çalismalarimizbölgeye daha fazla turistin gelmesine vesile olacak ve bölgenin ekonomisine katki saglayacak” diye konustu.

Pandemi sürecinde insanlarin kendilerini dogaya biraktiklarini belirten Özkan, olusturduklari Longoz Park Mesire Alani ve Sosyal Tesisi’ne özellikle bu dönemde büyük ilgi olacagini söyledi.

Özkan, tesiste yemek, içecek, tuvalet ve çocuklarin oyun alaniolacagini ifade ederek, “Vatandaslarimiz gelip burada kahvaltilarini yapabilecekler, yemek yiyebilecekler ve bu dogal güzelliklerden doyasiya istifade edebilecekler. Çalismalarin sürdürülebilir olabilmesi için de bu yörede yasayan insanlarin destegini aldik. Vatandaslarimizin tesisimizde güzel vakit geçirmesini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA