Kabotaj Bayrami Aliaga'da Kutlandi

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayraminin 95’inci yili, yurt genelinde oldugu gibi Izmir’in Aliaga ilçesinde de bir dizi etkinlikle kutlandi.

Kabotaj Bayrami Aliaga'da Kutlandi
Türkiye’deki liman kullaniminin ve Türk kara sularindaki ticaretin Türk vatandaslari tarafindan yapilmasini saglayan, Kabotaj Kanunu’nun yürürlüge girdigi tarih olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami için Aliaga’da tören düzenlendi.

Kutlamalar, Aliaga Liman Baskani Ahmet Apak’in Atatürk anitina çelenk sunmasi, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Tören esnasinda balikçi tekneleri, deniz sehitleri anisina siren çalarken, römorkörler tarafindan yapilan su gösterileri programa renk katti.

Cumhuriyet Meydani’ndaki törenin ardindan protokol üyeleri de ‘Atilgan-32’ isimli pilot katamaran bot ile denize açildi. Aliaga Kaymakam Vekili Fatih Yilmaz ve Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar beraberindeki heyet ile birlikte deniz sehitleri anisina suya çelenk birakti.

Kutlama etkinlikleri, Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi ve Aliaga Liman Baskanligi’nin ev sahipliginde gerçeklestirilen program ile son buldu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami kutlama programina ayrica; Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Hikmet Salman, Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Balikçioglu, Sahil Güvenlik Komutani Kidemli Yüzbasi Özgür Acar, Aliaga Liman Baskani Ahmet Apak, IMEAK Deniz Ticaret Odasi Aliaga Subesi Baskani Adem Simsek, daire amirleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluslari katildi.

Kaynak: İHA